Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamlarının, başarıları, bilim, türk

Türk Bilim Adamlarının Başarıları

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Bilim Adamlarının Başarıları

Harvard Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof Dr Gökhan Hotamisligil, obezite ve seker hastaligina sebep olan geni buldu
*Goethe Üniversitesi cerrahlarindan Prof Dr Tayfun Aybek, kalp krizini önceden haber veren "çip" gelistirdi
*Gaziantep Üniversitesi Plastik Cerrahi Baskani Doç Mehmet Mutaf'in dudak yarigi konusunda gelistirdigi ameliyat teknigi, Fransa'da "en basarili teknik" kabul edildi
*Finlandiya Kuopio Üniversitesi Biyokimya Bölümü Ögretim Üyesi Doç Dr Neva Çiftçioglu, böbrek taslarina "nanobakteri" adi verilen bir mikroorganizmanin yol açtiginikanitladi
*Arkansas Üniversitesi Çocuk Elektrofizyolojisi Bölümü Baskani Doç Volkan Tuzcu, çocuklarin kalp ritim bozukluklugunu isin kullanmadan tedavi eden yöntem gelistirdi
*Amerikan Nature Dergisi, Türk doktor Murat Digiçaylioglu'nun "beyin kanamasindan sonra hücrelerin ölmesini önleyen bulusu"nu duyurdu
*Harvard Üniversitesi Tip Fakültesi'nde arastirmalarini sürdüren Dr Hande Özdinler, bugüne kadar islevi bilinmeyen Prionisimli proteinin beyin hücrelerinin yenilenmesi açisindan önemini ortaya koydu
*Houston Methodist Hastanesi Sindirim Hastaliklari Tibbi Direktörü Prof Dr Atilla Ertan, "ABD'nin en seçkin 10 hekimi" arasina girdi
*Istanbul 70'inci Yil Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim Arastirma Hastanesi cerrahlarindan Dr Cengiz Türkmen, ameliyat sonrasinda kirilmayi ve agriyi önleyen "omurlararasi sabitleyici" gelistirdi
*Memphis Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof Dr Semahat Demir, ABD'de Bilim-Saglik Ödülü'ne layik görüldü
*Cornell Üniversitesi Kisirlik Merkezi Ögretim Üyesi Prof Dr Kutluk Oktay, kadinlarin menopozdan sonra da çocuk sahibi olabilmesini saglayan bir yöntem gelistirdi
*Columbia Üniversitesi Kardiyoloji Direktörü Prof Dr Mehmet Öz'ün yazdigi "You: The Owners Manuel" isimli kitap, ABD'de piyasaya çiktigi gün Harry Potter ve Da Vinci Sifresi'ni geride birakarak, 350 bin adet satti
*Türkiye Cumhuriyeti'nin Saglik Bakani, "keneden korunmak için pantolon paçalarini çoraba sokun" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com