Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, çizgi, film, geçilmez

Çanakkale Geçilmez!- Çizgi Film

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Geçilmez!- Çizgi Film

Ümraniye Belediyesi tarafında Çanakkale Savaşlarının 90 yıldönümü münasebetiyle hazırlatılan, 7den 77'ye herkesin izleyebileceği 70 dakikalık "Çanakkale Geçilmez" isimli çizgi filmi buradan izleyebilirsiniz

Bir Çanakkale gazisinin gözünden yaşananların konu edildiği çizgi film, Türkiye'de ilk'lere imza atan bir yapım olma özelliği taşıyor

"Çanakkale Geçilmez" adı verilen çizgi sinema, Türkiye'deki ilk savaş çizgi filmi olma özelliğine sahip

Çizgi animasyon, kullanılan figürler, gemi modelleri ve savaş sahnelerindeki özel efektyeriyle de dikkat çekiyor

Filmde, Mustafa Kemal Atatürk ve diğer önemli şahsiyetler, animasyon tekniğiyle çizildi

Film için Gelibolu Yarımadası'ndan ve savaşın cereyan ettiği yerlerden görüntü alınarak 40000 sayfalık resimler çizildi

10000 saatlik bilgisayar çalışmasının ardından 75 dakikalık bir çizgi film ortaya çıktı

Yönetmenliğini Orhan Bal'ın yaptığı çizgi filmin yapım aşamasında 67 kişi görev aldı

ERROR: Eger bu uyariyi görüyorsaniz, ya sitede sorun var ya da bilgisayarinizda flash kurulu degil

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com