|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| annem, baban, bekledi, çanakkale, eğer, gelirse, hikaye, savaşından |
Çanakkale Savaşından Bi Hikaye (Eğer Baban Gelirse Annem Seni Hep Bekledi De) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale Savaşından Bi Hikaye (Eğer Baban Gelirse Annem Seni Hep Bekledi De)"EĞER BABAN GELİRSE ANNEM SENİ HEP BEKLEDİ DE ![]() ![]() " ?Balıkesir'de Ali Suriri İlkokulu karşısındaki boşlukta ![]() ![]() Eski ayakkabı tamircisi ![]() ![]() Kır pala bıyıklı bir ihtiyar![]() Cevdet dede vardı![]() Bir akşam üstü, yanı başında sohbet ederken ![]() ![]() Konu Çanakkale'ye geldi![]() ![]() Ağlamaya başladı ve devam etti ![]() ![]() "Rahmetli babam Hafız Ali![]() ![]() Çanakkale'de kaldığında ![]() Anamın karnında yedi aylıkmışım Onu hiç tanımadım![]() ![]() Bir fotoğrafı bile yoktu![]() O günler ![]() Çok zor günlerdi Seferberliğin sıkıntısı, Kuvvayı Milliye zamanı, işgal yılları![]() ![]() Kurtuluş, yokluk, sıkıntı ![]() Çocukluğumuz hep ekmek peşinde sıkıntı ile geçti ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse; yanıma gelir ve ![]() -Oğlum ben pazara gidiyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha! ![]() -Ben teyzenlere gidiyorum Baban gelirse beni hemen çağır ha!![]() -Ben komşulara gidiyorum Baban gelirse beni hemen çağır ha![]() ! Derdi Anam babamı bekledi durdu ![]() ![]() Büyüdüm, dükkan açtım![]() Annem yine her bir yere gidişte![]() ![]() Dükkana gelir,gideceği yeri söyler ve ?Baban gelirse beni çağır ha! ![]() ? derdi Aradan yıllar geçti,anacığım ihtiyarladı ![]() Gene hep değneğini kaparak bana gelir Ve ![]() "Baban gelirse beni çağır ha! ![]() " Diye tembihlerdi ![]() ![]() Günü geldi ağırlaştı ![]() Ölüm döşeğinde bizimle helalleşti![]() "Bana iyi baktınız,hakkınızı helal edin" dedi Bana döndü yavaşça; "Baban gelirse, O'na annem hep seni bekledi de" dedi Birden irkilerek doğruldu, kapıya doğru gülümseyerek: ?Hoş geldin Bey, hoş geldin ![]() ![]() ![]() ![]() ? Diyerek ruhunu teslim etti Evet ne hissediyorsunuz ? ![]()
|
|
|
|