Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baltanızı, bilemeyi, unutmayın

Baltanızı Bilemeyi Unutmayın!

Eski 07-23-2009   #1
KRDNZ

Baltanızı Bilemeyi Unutmayın!

İki oduncu her sabah ormana gidip ağaç kesiyorlarmış Oduncunun biri, sabahları erkenden kalkıp işe koyuluyor, bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçiyor, gün boyu soluksuz çalışıyor, öğlen yemeği bile yemiyor, akşamları da arkadaşından bir kaç saat sonra işi bırakıyormuş Arkadaşı ise işini yaparken zaman zaman dinleniyor, hava kararmaya başlayınca da evine dönüyormuş Bir hafta bu tempoda çalıştıktan sonra, ne kadar ağaç kestiklerini hesaplamışlar Sonuçta sık sık mola veren ve akşamları evine erken dönen oduncunun daha fazla ağaç kestiği ortaya çıkmış
Çok çalışan oduncu bu sonuca fena halde öfkelenmişBu nasıl olabilir? ” diye söylenmişSenden daha erken işe başladım, senden daha geç bitirdim ve durup dinlenmeden çalıştım Ama yine de sen daha fazla ağaç kestin Bu işin sırrı nedir?
Arkadaşı hafifçe gülümseyerek yanıt vermiş: ” Ortada bir sır yok Sen durmadan çalışırken, ben arada bir dinlenip, baltamı biliyordum Keskin baltayla, daha az çabayla daha çok ağaç kesilir
Bu kısacık öykü kendimize zaman ayırmanın; baltamızı bilemek, yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmek, zayıf olduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmek için çaba göstermek olduğunu gösteriyor Bu, zihnimizin, ruhumuzun, karakterimizin güçlenmesi için olmazsa olmaz bir koşul aslında

Sokrat’ın şu sözleri de baltamızı niçin bilememiz gerektiğini çok iyi anlatıyor: İnsan kendini tanı Kendini tanımak, şu anda olduğumuz noktayla olmak istediğimiz nokta arasındaki yoldur Kendini tanımak, biz kendimizi nasıl görüyorsak, başkalarının da bizi öyle görmesini sağlar Başarılı ve mutlu olmak istiyorsak, baltamızı bilemek için kendimize zaman ayırmalıyız

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Baltanızı Bilemeyi Unutmayın!

Eski 07-24-2009   #2
Gözyaşı

Cevap : Baltanızı Bilemeyi Unutmayın!

Çok güzeldi paylaşım için sağol bazı şeylerden ders alınması gerekiyor buradada çok çalışana ders olmuş

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com