![]() |
Bozuk Simit Paraları İle Cenneti Satın Almak! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bozuk Simit Paraları İle Cenneti Satın Almak!Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak! Günün son dersinin sonuna gelinmişti ![]() sabırsızlanıyordu ![]() ![]() çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar ![]() ![]() Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu ![]() ![]() bir anda kapıya yöneldi ![]() ![]() topladı ![]() arkadaşlarının gitmesini bekliyordu ![]() Öğretmeni, onun bu halini fark etti: - Hayrola Ali, dedi ![]() Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi: - Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim ![]() - Peki, dedi öğretmeni ![]() - Ahmet arkadaşımız var ya… - Evet, ne olmuş Ahmet'e? - Durumları pek iyi değil galiba ![]() koymuyor ![]() - Ona yardim etmek istiyorum ![]() ![]() Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz? Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu ![]() Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı ![]() ![]() hakkındaki bilgilerini yokladı ![]() değildi ![]() düşünceliydi ![]() ![]() istiyordu ![]() ![]() Nurhan Öğretmen: - Dur bakalım Ali, dedi ![]() pekiyi değil ![]() - Doğru biliyorsunuz öğretmenim ![]() ![]() bulamıyor ![]() ![]() - Nerede çalışıyorsun? - Simit satıyorum ![]() Nurhan Öğretmen yine durup düşündü ![]() şimdi? Bunun gerçekleşmesi zordu ![]() bulmalıydı ![]() ![]() biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu ![]() Nurhan Öğretmen, Ali'ye dondu: - Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu ![]() - Çok zengin bir işadamı… - Niçin? - İnsanlara daha çok yardım etmek için… - Güzel, dedi Nurhan Öğretmen ![]() pekiyi değil, bu doğru ![]() ![]() acele etme ![]() ![]() - Olmaz, dedi Ali ![]() ![]() — Neden olmaz? — Üç sebepten dolayı olmaz ![]() Birincisi: Bu para zaten benim değil ![]() insanlara sevimli gösteriyor ![]() simit alıyorlar ![]() satıyorum ![]() güvercinlere veriyor ![]() İkincisi: 'Ağaç yas iken eğilir ![]() ![]() öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam ![]() Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum ![]() ![]() Nurhan Öğretmen, karsısında büyük biri varmış gibi dinliyordu: - Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadım, dedi ![]() - Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali ![]() ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum ![]() veremem ![]() ![]() olduğuna göre, Cennet'in fiyatı birkaç simit parası kadardır ![]() olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e girebilirim ![]() karlı bir yatırım olur mu? Nurhan Öğretmen'in gözleri dolmuştu ![]() Ali'yi evine yolladı ![]() Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti ![]() için masasına döndüğünde Ali'nin bıraktığı paraların masa üstünde kaldığını fark etti ![]() aldı ![]() Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti ![]() kıymetli incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu ![]() onlardan bile kıymetliydi ![]() satın alabilecek paralardı ![]() sımsıkı kavradı bu bozuk simit paralarını ![]() Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen ![]() edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti ![]() yağmurlar gibi ağlamaya başladı ![]() ![]() Kendine geldiğinde aksam olmuştu ![]() ayrılırken bekçi Sadık 'Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak, Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak' diye Nurhan öğretmenin sayıkladığını duydu ![]() hayretler içinde, 'Ne dediniz hocam?' demesini bile duymayan Nurhan öğretmen, bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti Hikayeyi beğenmişseniz ve Ali'den utanmışsanız, maddi durumunuz iyi değilse bile, iki tane ekmek alıp bölgenizdeki bir fakirin kapısına bırakın ![]() Bir okul önünde biraz bekleyip yırtık ayakkabısı olan bir çocuğa ayakkabı alın ![]() Maddi ihtiyacı olan bir akrabanıza yardım edin ![]() Yeter ki boş durmayın! Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir ![]() |
![]() |
![]() |
|