![]() |
Bu Yazı Sana Cesur Yürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Yazı Sana Cesur YürekEvet, bu yazıyı sana yazıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum için yanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damarlarında dolaşan deli kan gittikçe daha çılgın akıyor ![]() ![]() ![]() Etrafımızdaki çemberin giderek daraldığını, iyice kuşatıldığımızı hissediyorsun ![]() ![]() Peki ya hiçbir şey göründüğü gibi değilse? ![]() ![]() Bak, bir de şöyle düşün? Ziyaretiyle seni isyana sürükleyen şahıs sadece bir sembol ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar için ne Papa’nın, ne senin, ne de başkasının hiçbir önemi yok ![]() ![]() ![]() Papa’yı buralara kadar getiren resmin tamamını görmeye çalış ![]() ![]() ![]() Senin abartılı her tepkin ona hakikatte sahip olmadığı bir güç verecektir ![]() ![]() Şunu da göz ardı etme; 16 ![]() ![]() Kendi Cumhurbaşkanının resmi davetini saymayıp da ’’Papa buraya Fener Patrikhanesinin davetlisi olarak geliyor,’’ diye tepki gösterirsen hem kendi devletinin iradesini yok saymış hem de kiliseye sahip olmadığı bir güç vermiş olursun ![]() Seni en çok kışkırtmaya çalışacakları nokta ’’ekümenlik’’ meselesi ![]() ![]() Oysa ki; kendisini “Ekümenik” (Evrensel) Patrik ilan eden, bütün Ortodoksları kendi ümmeti imiş gibi göstermeye çalışan Bartholomeos’u Papa onaylasa ve ’’Fener Patrikhanesi’ ekümenik’tir ![]() Fener Patrikhanesi’ni 16 ![]() 260 küsur milyonluk Ortodoks aleminin 220 milyondan fazlasının bulunduğu Rusya’nın tanımadığı Ekümenliği tek başına Vatikan’ın tanıması yeter mi sanıyorsun? Hatırlasana, Vlademir Putin Türkiye'ye geldiğinde Ekümenik Patriği ziyaret edip etmeyeceği sorulduğunda “ Ben öyle birini tanımıyorum ![]() ![]() ![]() Ya, yüzyıllardır düşman olan Katoliklerle Ortodokslar hangi gücün itelemesiyle birleştirilmeye çalışılıyor sanıyorsun? Kimin işine yarayacak bu birleşme ABD ve İsrail’den başka? Peki ya senin, benim galeyana gelip taşkınlık yapmamız hangi amaca hizmet edecek? ![]() ![]() Gördüğün gibi gün, taşkınlık yapma günü değil ![]() ![]() ![]() ![]() Unutma ki; bazen en büyük cesaret bütün itelemelere rağmen sürüklenmemek ve ayağını bastığın zemini sağlamlaştırmaktır ![]() Dilek YARAŞ |
![]() |
![]() |
|