![]() |
Çocuğunuzun Resimlerine Dikkatle Bakın. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğunuzun Resimlerine Dikkatle Bakın.Size mutlaka bir şey anlatıyordur ![]() ![]() Çocuğun bilinçaltının yaptığı resimlerde saklı olduğu, 9 yaşına kadar sözel olarak ifade edemediğini, resimleri aracılığıyla dile getirdiği bildirildi ![]() Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ''Resim çocuğu en iyi tanıtan ve anlatan araçtır'' diyen Balcı, çocuğun, ''sanat yapıyorum'' düşüncesi içerisinde olmadan tamamen kendisini anlatmak için resim yaptığına işaret ederek, şunları söyledi: ''Çocuk sözel olarak ifade edemediklerini resim aracılığıyla ifade eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAPILAN ARAŞTIRMA Balcı, Tolga Akalın tarafından yapılan ve danışmanlığını üstlendiği ''İlköğretim 2 ![]() ![]() ![]() Çocukların, belli bir yaşa erişinceye kadar kendilerini sözle ifade etmede yeterli güce erişemediklerini, bu durumun yetişkinler tarafından 'içedönüklük' olarak değerlendirildiğini anlatan Balcı, şöyle devam etti: ''Aslında bu durum karşısında öğrencilere en yakın olan sınıf öğretmenleri veya resim öğretmenleri farklı bir yöntemle çocukların kendilerini ifade etmelerini ve içinde bulundukları ruhsal durumu dışa vurmalarını sağlamalıdır ![]() ![]() ![]() Çocukları incitmeden, eğer varsa yaşadıkları sorunların kaynağına yaptıkları resimlerle inilebildiğini vurgulayan Balcı, şunları kaydetti: ''Eğitimciler bu süreç içinde, var olan sorunlara ulaşıp daha sonra oluşabilecek büyük sorunların önüne geçilmesini sağlayabilecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|