Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerekenler, hemen, siyasetçiye, söylenmesi, taze

Taze Siyasetçiye Hemen Söylenmesi Gerekenler

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taze Siyasetçiye Hemen Söylenmesi Gerekenler

BİR: Fazla dürüstsen, aracılık yaparken yüzün kızaracaksa, makamının havasını atamayacak denli mahcupsan bu iş sana göre değil Hemen vazgeç

İKİ: Birinin emri altına girmeyi kişiliğine yediremeyeceksen hemen kaç

ÜÇ: Başarının yalakalık adı verilen bir kritere bağlı olduğu tuhaf bir alana adım atmış durumdasın Yapısal açıdan uyum sağlayamayacaksan hemen uza

DÖRT: Fikirlerini özgürce açıklamaya meraklıysan, bil ki fikirlerini özgürce açıklamanın en sakıncalı olduğu yere girmiş durumdasın Yol yakınken hemen dön bence

BEŞ: Disipline olamıyorsan, kafana göre takılıyorsan, bir de iş bitiremiyorsan muhteşem bir zarar seni bekliyor Hemen karar verme, bir daha düşün istersen

ALTI: Bundan sonra tek amacın yeniden seçilmek olacak Bunun için de liderinin elinde “imamın elindeki ölü” gibi olman gerekecek “N’ayır, n’olamaz” diyorsan hemen fırla

YEDİ: Yükselirsen ayağından çekerler Düşersen üstüne basarlar Ortada kalırsan unutulursun Vahşi bir ormana girdin İyi bir avcı değilsen hemen “Hadi bana eyvallah” de

SEKİZ: Parmak indirip kaldırma oyunlarıyla oyalanabileceğini düşünmüyorsan bu iş sana göre değil Kaç hemen

DOKUZ: Karşı partinin her yaptığına kötü derken, içinden “Ne yapıyorum ben yahu” diyeceksen asla huzur bulamazsın Mutlu olmak için hemen müsaade iste

İmam hatiplerin önü neden açılmamalı

Çünkü İmam hatiplerin önünün açılması, memleketimizde anayasal güvence altında olan din eğitimi ve öğretimi sorununu çözmeyecek, boşluğun olduğu gibi devam etmesine yol açacaktır

Çünkü Çocuklarını imam hatiplere gönderemeyen, ancak çocuklarına esaslı bir din eğitimi verdirmek isteyen anne ve babaların taleplerine karşılık aranmayacaktır

Çünkü “Sokakta başka hayat / Mektepte başka hayat” adını verebileceğimiz kültürel soruna hiçbir çözüm üretilmiş olmayacaktır

Çünkü Bir palyatif çözüm olan imam hatip mektepleri, yine palyatif çözüm olarak kalacaktır

Çünkü Tartışmalar bitmeyecek, imam hatiplerden rahatsız olan başka bir iktidar işbaşına geldiğinde yasal boşluklardan yararlanılarak yine bu mekteplerin hakları gasp edilecektir

Çünkü İdare-i maslahat çözüm olamaz Köklü reforma ihtiyaç vardır

Bolu Valisi’ne benden ikinci selam

BOLU Valisi Halil İbrahim Akpınar, demokrat çıkışını sürdürmüş

O kadar şahlanmış ki

Başbakan’ın, bakanların, AKP’li milletvekillerinin, hatta yandaş medya mensuplarının bile dile getirmekten korkacakları talepleri dile getirmiş

Şunları talep etmiş Vali: Genelkurmay Başkanı üçlü kararnameyle atanmalı Jandarma gözden geçirilmeli MGK kaldırılmalı Askeri Yargıtay kaldırılmalı Anayasa Mahkemesi üyelerinin en az yarısı parlamento tarafından seçilmeli Siyasi partiler kapatılmamalı TSK İç Hizmet Kanunu değişmeli

Bense bu kadar radikal çıkış yapan Vali Bey’imizin, neden “kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalı, vergi sistemi tarafsızlaştırılmalı, Siyasi Partiler Kanunu değişmeli, liderler sultasına son verilmeli, ihale düzenine el atılmalı, atama sistemi gözden geçirilmeli” türünden taleplere yer vermediğini merak ediyorum

Okur mesajlarından nefretimin altı nedeni

BİR: “Herkese çakıyorsun, sıkıysa falancaya da çaksana” türünden çocuksu coşkulara yer verdiğinden dolayı

İKİ: “Gladyatör dövüşü” meraklarını bizim üzerimizden tatmin etmeye çalışanların nafile çabalarından dolayı

ÜÇ: Hakkımda yazılmış en zekadan yoksun yazıyı, “Akif Beki sana amma da çakmış ha” notuyla göndererek beni ifrit edeceğini düşünen kindar okura maruz kalmaktan dolayı

DÖRT: Her üç yazısından birinde “Ben bir döneğim ve bununla iftihar ediyorum” diye yazan adama “dönek” demenin incitici olabileceğini düşünen safdillerin varlığını gördüğüm için

BEŞ: Mesaj göndermek suretiyle kurulan tek taraflı ilişkinin, mutlak surette karşılık bulması gerektiğini sananların ısrarcılığı yüzünden

ALTI: İçinde “Fethullah Gülen” geçen yazıya otomatik portakal gibi yanıt vermenin, altından ırmaklar akan cennete gitmenin bir yolu olduğunu düşünlerden dolayı

Ahmet HAKAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com