![]() |
Derslerde Başarı İçin 5 Kural |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Derslerde Başarı İçin 5 KuralDerslerde başarı için 5 kural 23 Eylül 2009 Çarşamba Düşün ki bugün; 22 Ocak Cuma… Ara karnelerin alındığı gün ![]() “Nereden çıktı şimdi bu?” demeyin; sonunu bekleyin ![]() Karnelerinizi almışınız ve karnenize bakıyorsunuz? Ne görüyorsunuz? 5 00 (beş sıfır sıfır) görenler el kaldırsın ![]() Düşünsenize; hak ettiğiniz böyle başarılı bir karne ile neler hissedersiniz? Kendi kendinize; neler söylersiniz ve sevdiklerinizden neler duyarsınız? O muhteşem anı, hayal edebiliyor musunuz? Sevdiklerinizin sizi tebrik ettiği; anne babanızın gözlerinden okunan sizinle onur duyduklarını gösteren o tatlı mutluluk ve sizin içten içe söylediğiniz; “Evet, çok fedakârlık yaptım, çok sıkıntı çektim; ama her şeye değdi!” sözü… Siz, bu mutluluğu hak ettiniz ![]() Tebrik ederim ![]() ![]() Ya bunun tem tersi olsa, neler olur? İnsan düşünmek bile istemez ![]() Karnenizi birilerine göstermek şöyle dursun; kendiniz bile bakmak istemezsiniz ![]() Soran herkese; “Kem küm şeyy!” diye geçiştirirsiniz ![]() Hem kendiniz hem de aileniz üzülür ![]() ![]() ![]() Hele geçen yıl da aynı şeyleri yaşadıysanız… Buna bir dur demek zamanı gelmedi mi? Sence; bu başarıları kazanan insanlar senden daha mı zeki? Ohh be! Şükür ki bu bir hayaldi… Düşünmesi bile insanı geriyor ![]() Eğer “Benim için bunların hiçbir önemi yok ![]() ![]() Şimdi, başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün ![]() Ve içtenlikle karar verin ![]() Seçim sizin! İnsanlar, başarılı olmayı ya da yenilmeyi tam da bu zamanda seçerler ![]() Bu, aynen ayrılan iki yol gibidir ![]() ![]() ![]() Benim tüm yazılarımda, seminerlerimde, radyo ve televizyon programlarımda içtenlikle çabam; bu iki yoldan olumsuza gideceklere, sonucu göstermeye çalışıp; insanları kendi faydalarına olan yolu adımlamalarına yardımcı olmak ![]() Gençlerimizin çoğunluğunun, kolayca olumsuz tarafa gittiğini görmek; beni kahrediyor ![]() Neyse, bu ayrı bir yazı konusu ![]() ![]() Sevgili gençler, okulların açıldığı bu haftada; “Ben de başaracağım; göğsümü gere gere başarılarımı kutlamak, aileme sevinçli haberler vermek ve onları onurlandırmak istiyorum!” diyorsanız; şimdi, okuyacaklarınıza dikkatinizi verin ![]() Ve her bir kuralı uygulamak için kendi kendinize söz verin ![]() 1- Ön hazırlık yap ![]() Ertesi gün göreceğin derslere, hızlı bir şekilde göz at ![]() ![]() 2- Dersi derste hallet ![]() Şunu aklınızın bir köşesinde tutun: Derste, öğrenmediğin hiçbir konuyu sınavda yapman mümkün değildir ![]() O konuyu ya o derste öğrenirsin ya da sınavda o sorudan puan alamazsın ![]() Bu nedenle; derste, bütün dikkatini öğretmenin anlattıklarına ver ![]() Aynı zamanda, derste dikkatini dağıtan arkadaşlardan uzak dur ![]() ![]() 3- Not al ![]() Öğretmenin anlattıklarını not alıyorsan başarı için en önemli kurallardan birini yerine getiriyorsun demektir ![]() 4- Tekrar et ![]() Tekrar yoksa; başarı da toktur ![]() ![]() ![]() Tekrar ederken önemli bilgilerin altını çizin ve bir not defterine yazın ![]() ![]() 5- Sadece 90 dakikanı ver! Evet, yanlış okumadınız ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl, sizce de kolay görünmüyor mu? Bu iş olur, değil mi? Eftal ORHAN |
![]() |
![]() |
|