![]() |
Gelin De Şu Soruyu Çözün Bakalım! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelin De Şu Soruyu Çözün Bakalım!Türkçem fena değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversiteye girişte dershaneye gitmiş, test çözme alışkanlığı da edinmiştim ![]() Buna rağmen aşağıdaki soruyu çözmekte hayli zorlandım ![]() Soru, Cumartesi günkü 8 ![]() ![]() Kendinize güveniyorsanız, bir de siz deneyin ![]() * * * “Aşağıda bazı kelimelerin anlamları ve bu kelimelerin bu anlamda kullanıldıkları cümleler verilmiştir ![]() ![]() ![]() ANLAMLAR: Soldan Sağa 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() CÜMLELER: • Devlet; tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasını sağlar ![]() • Hiçbir zaman onların oyununa kanmış değildir ![]() • Bu yazıda çoğu türküde rastladığımız basmakalıp sözler vardır ![]() Buna göre bulmacanın 3 ![]() A) Z-R-L B) B-S-V C) U-Z-R D) L-K-B * * * Nasıl? İçinden çıkabildiniz mi? Ben ancak 3-5 kere okuduktan sonra “işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma”nın, 2 ![]() ![]() Bulmacanın 3 ![]() ![]() Bu kadar kazık bir soruyla başedebilen tüm öğrenci arkadaşlarımın alnından öpmek istedim ![]() Ergenliğimin dershane zulmünü çocuğumuz yaşamadığı, bu saçma yarışa girmeyi baştan reddettiği için de gururlandım ![]() * * * Malum, bu hafta sınav haftası ![]() ![]() ![]() 3 milyon öğrenci için dönüm noktası ![]() ![]() ![]() “Seviye Belirleme Sınavı”, geçen yılki gibi 100’e yakın sınav birincisi çıkarmasın, daha çok aday elenebilsin diye sorular güçleştirilmiş ![]() Zaten yüreği ağzında hayatının sınavına giren ergenlik çağında çocukların sanki iyice acı çekmeleri hedeflenmiş ![]() Sınav sonrası röportajlardan, bu amaca ulaşıldığı anlaşılıyor ![]() 8 öğrenciden ancak 1’inin iyi bir liseye yerleştirilebileceği bu sınavın artık dershanelere ihtiyaç bırakmayacak bir yönelişin ürünü olduğu söyleniyordu ![]() ![]() Daha önemlisi Milli Eğitim Bakanı da bunu biliyor ![]() Ancak bunca yıldır siyaset kurumu, bu çocukları dershanelerden kurtaracak, onlara çocukluklarını bağışlayacak bir çözüm üretemiyor ![]() “Liseye, üniversiteye girişte dershanelerin verdiği eğitim geçerli olacaksa, devletin ilkokuluna, lisesine ne gerek var” sorusuna cevap veremiyor ![]() Fiilen paralı eğitim anlamı taşıyan ve yoksul çocuklarını eğitim hakkından uzaklaştıran bu haksızlığa çare bulamıyor ![]() Haftasonu öğrenciler sınavları protesto için yürüdüler ![]() ![]() Çocukları dershanelerden kurtarıp “hayat”a kazandıracak çözüm, en başta okulda verilen eğitimle öğrenci seçme sınavının uyumlu olmasından geçiyor ![]() Bunu sağlamak o kadar mı zor? Can DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|