![]() |
Savaş Ay Kaleminden Makaleler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş Ay Kaleminden MakalelerBaşlıkta yazdığım çok bilindik ve sevilen bir eski şarkının da adıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SONUN BAŞLANGICI Yeni cihazların kontrolü maksadıyla Donanma Komutanlığı'ndan istenen gemi 14 Temmuz 1942 günü saat 07 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞTE O ŞARKI Derler ki batış için iki olasılık var ![]() ![]() ![]() şarkıya borçlandı ![]() Savaş AY |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş Ay Kaleminden MakalelerGeçtiğimiz gün Turgutreis'te "köpek güzellik yarışması" düzenlendi ![]() ![]() Pehlivan güreşlerindeki gibi kiloya göre yarışacağını duyunca şaşırdım önce ![]() ![]() ![]() Köpek sahipleri, çeşitli kıyafetler giydirdikleri köpeklerini jüri önünden geçirdi ![]() ![]() ![]() Turgutreis Countryranch yetkilisi Güler Ata'yla muhabbet kurduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YA SOKAĞA BIRAKILAN KÖPEKLER Böyle bakımlı, besili, marifetli VIP köpekleri görünce içim cız etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AÇ SUSUZ Yarımada'da hangi beldeye, köye gitseniz aslında çok pahalıya edinilen cins köpeklerin aç susuz sokaklarda süründüğünü, çöpleri karıştırıp, sürüler halinde dolaştığını görürsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş Ay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş Ay Kaleminden MakalelerBürokrasinin cambaz telinde sallanıyormuş meğer! Savaş Ay - 29 Mart 2006 Çarşamba, Sabah Meğer ki Süleymaniye Camisi avlusunda sallanan don mütevazı bir çamaşır ipinde değil, bürokrasinin cambaz telinde sallanıyormuş ![]() ![]() ![]() Rezalete çay demle Rezalet boyut değiştiriyor yani ![]() ![]() Kızanlara selam olsun Peki ne oluyor? Oraya tayin edilen sorumluya "Burayı tut" diyorlar ![]() ![]() Daha da can sıkıcısı, olayın vahameti ortadayken insanlar "Bencilce" düşünüyor ![]() Bak hele bak Kimse Süleymaniye gibi bir yüz akının bahçesinin, handiyse çöplüğe dönmesine ses etmiyor da, "O don imamın değil türbedarın donu" diye kızanlar oluyor bana ![]() Başından savmış İmamlar çok üzülmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vatandaş bile olsan Sözün özü avlunun o bölümünde ve kağıt üzerinde imam salahiyet sahibi değilmiş ![]() Nerede patlasın? İnsan gidip bir uyarmaz mı? Şikayet etmez mi? Kendiliğinden telefon açıp 'bari' medyaya bildirmez mi? İlle benim gibi bir deli mayının gezerken, tozarken tesadüfen görmesi mi gerekir? "Benden atlasın da nerede patlarsa patlasın!" diyerek iş yapılır mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş Ay Kaleminden MakalelerSavaş Ay'ın 'metrobüs' yazısı İstanbul toplu ulaşımına nefes aldıracak metrobüsün Anadolu yakasına geçişinin açılışındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** 'Gel yanıma Savaş kardeş' - Kalabalıklar halinde metrobüse kapağı atmaya çalışanlar arasında perişan hallerdeydim ![]() ![]() ![]() ![]() Çevik kuvvet çayı Tören başlamadan gittim Kadıköy'e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ayaküstü maruzatımı sundum başbakanımıza: "Beni de alın otobüsünüze ![]() ![]() ![]() ![]() Başbakanın binip Söğütlüçeşme'den taa 60 km uzağa, Avcılar'a gideceği "ilk sefer metrobüsü" oturarak 63, ayakta ve tam kapasite 150 kişilik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Merhaba Savaş Bey ![]() ![]() ![]() ![]() * Amanın Kemal Bey sizi Allah gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Savaş Bey siz deneyimlisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BELKİ BİRAZCIK KIZARDIM Sonrasında yaşıma başıma hürmeten orada, peron kısmında durmama ses etmiyor Kemal kardeşimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Gel yanıma Savaş kardeşim ![]() ![]() * Efendim içerde anlatsam ![]() ![]() ![]() - Gel orada anlat tamam ![]() ![]() ![]() * Otobüste yer yokmuş galiba ![]() ![]() ![]() ![]() 'Alo hanım Başbakan'ı taşıyacağım' Tarihi açılışı yapan başbakanı Söğütlüçeşme- Avcılar arasında taşıyacak metrobüsü kullanması için yüzlerce İETT şoförü arasında Mehmet Karabüber seçildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * *Söğütlüçeşme-Avcılar arası yaklaşık 61 kilometre ![]() ![]() ![]() ![]() YAŞASIIIN Tıklım tıkış meydanda başbakan koluma girdi, hedefe doğru beraber yürüdük biz bu yolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Sayın başbakanım metrobüsün erken açıldığı eleştirileri biraz doğru ama kullanan vatandaşlar çok memnun olduklarını anlatıyor ![]() * Sistem tam oturur yakında değil mi? - En kısa zamanda ![]() ![]() * Başka bir yerde var mı benzeri? -Dünyada ilk defa uygulanan bir sistem bu efendim ![]() ![]() * İstanbul'un 2 yakasını metrobüsle de bir araya getiriyoruz ne güzel ![]() ![]() ![]() - Aynı anda 2 metrobüsü köprüde olacak şekilde kaldırmayacağız ![]() * Zincirlikuyu'da aktarma yapmadan direk Kadıköy-Avcılar olamaz mıydı? - Akbil'i hem binerken hem inerken okutmak suretiyle bir çözüm olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sayın başbakanım son bir ricam olacak ![]() ![]() ![]() - Söyle bakalım Savaş Kardeş ![]() ![]() ![]() * Fotoğraflarımız çok güzel de bir an önce gazeteye yetiştirsem diyordum ![]() ![]() ![]() - Yani? * Otobüs hiçbir yerde durmayacak ama emretseniz beni Mecidiyeköy'de sağda müsait bir yerde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaş Ay Kaleminden MakalelerMarmaris'te kız kumu efsanesi Son günlerde efsanelere taktım ya şimdi de Marmaris'le ilgili bir efsane sunacağım size ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EYVAH KRAL KIZDI Kral bunu duyunca fena hiddetleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞTE O AN İşte o anda bir mucize gerçekleşiyor! Kızın adım attığı her yer kumsala dönüşürken peşinden koşan askerler bastıkça denize gömülüyor onca ağırlıkla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|