![]() |
Yılmaz Özdil Kaleminden Makalaler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerKasımpaşalı Başbakan, lafı hiç eğip bükmeden söyledi: "İşsizliği Amerika çözememiş, ben nasıl çözeyim?" Bunun adı ne? "Tepebaşı'ndan aşağı Kasımpaşa" politikası ![]() ![]() ![]() --- Başbakan Fransızca bilmediği için Fransa'nın AB'ye hayır demesini Fransızca bilen Dışişleri Bakanı yorumladı: "Bizi ilgilendirmez ![]() Peki bu ne? "Jömanfu" politikası ![]() ![]() ![]() --- Boğaziçi? Hançerciler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Son günlerde sadece bunlar olmuyor ![]() Başka şeyler de oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() --- Muhtarlara zam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arada sırada ucu gösterilen bedelli askerlik ![]() ![]() ![]() SSK prim borçlarına af ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Başa dönelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü "tek başına iktidar" olduğu için "Başbakan'ı en çok ben seviyorum" yarışına girişen iş dünyası, aslında Hükümet'e yardımcı olmuyor ![]() ![]() ![]() "Rabbena, hep bana" diyerek, "daha çok istihdam yaratma" konusunda elini taşın altına koymuyor ![]() AB'ye giremeyeceğimiz belli oldu ![]() Üniversiteler ise, kapılarını türbana açmamaya kararlı ![]() ![]() ![]() --- Şimdi de yazının ortasına dönelim ![]() ![]() ![]() Çünkü, iş dünyasından, AB'den ve üniversitelerden umudu kesen Hükümet, "aslına dönüyor ![]() ![]() ![]() --- AK Parti, Anadolu'da sürekli anket yaptırıyor ![]() "Taban ne durumda" diye ![]() ![]() ![]() Oylarda henüz kayma yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Peki bunun adı ne? "Gaz alma" politikası ![]() ![]() ![]() Yılmaz Özdil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerÖNCE kendisini "kedi" olarak çizen karikatüristi çizdi ![]() ![]() ![]() Sonra biraz mesafeli, biraz alaycı dili yüzünden Ahmet Hakan’ı çizdi ![]() ![]() ![]() "Yarı biat" asla ve kat’a kabul edilemezdi, bu yüzden Ahmet Taşgetiren’i çizdi ![]() ![]() ![]() Aykırı çıkışlara zinhar tahammül edilemezdi, bu yüzden Ali Bulaç’ı çizdi ![]() ![]() ![]() "Başbakan ticaret yapamaz" meselesini kovalayıp sonuç alan Sedat Ergin’i çizdi ![]() ![]() ![]() "Bazen övüyorsun ama niye bazen yeriyorsun" dedi ve Ertuğrul Özkök’ü çizdi ![]() ![]() ![]() Ne olduysa oldu, Fatih Altaylı’yı çizdi ![]() ![]() ![]() Hepimizin gözü önünde yekten Uğur Dündar’ı çizdi ![]() ![]() ![]() İsmet Berkan’ı çizdi, Cüneyt Ülsever’i çizdi, Fikret Bila’yı çizdi ![]() ![]() ![]() "Hasan Abi" dediği Hasan Cemal’in "Yanlış yapıyorsun Başbakan" yazılarına öfkelendi, "abi" falan dinlemeden Hasan Cemal’i çizdi ![]() ![]() ![]() Sonra baktı, böyle tek tek çizerek olmayacak ![]() ![]() ![]() "En iyisi ben bu işi en baştan halledeyim" diyerek, tuttu Aydın Doğan’ı çizdi ![]() ![]() ![]() Durmadı ![]() ![]() ![]() Akşam Gazetesi’nin bir manşetini beğenmedi, "Gazeteni kapat" diye kükreyerek Mehmet Emin Karamehmet’i çizdi ![]() ![]() ![]() * * * Bekir Coşkun, zaten "çizik yemişler cemiyeti"nin fahri başkanıydı ![]() ![]() ![]() Oktay Ekşi, Hıncal Uluç, Yılmaz Özdil, Tufan Türenç, Yalçın Doğan ve Yalçın Bayer de fahri üye ![]() ![]() ![]() Peki ya Fehmi Koru’ya ne demeli? Her yazar bir gün kaçınılmaz olarak çiziği tadacak idi ![]() ![]() ![]() Ve gün geldi, "Ne güzel! Başbakan, Doğan Grubu’nu çiziyor" diye sevindirik olan Fehmi Koru da çiziğin en hasından yiyiverdi ![]() ![]() ![]() Bakmayın siz öyle gül gibi geçinip gittiklerine, Nazlı Ilıcak’ın bile isminin üstünde her daim belli belirsiz bir çizik vardı ![]() ![]() ![]() Gayet dostane ilişkiler kurmuşlardı ama "Paşa’sının Başbakan’ı" manşetinden sonra Taraf Gazetesi’ni de çiziverdi ![]() ![]() ![]() Başka? Yeni Şafak yazarlarına kafayı taktı: Hakan Albayrak’ı çizdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çoktandır uçakta göremiyoruz, galiba Cengiz Çandar’ı da çizdi ![]() ![]() ![]() Star Gazetesi’nin iki as yazarına, yani Mehmet Altan’a ve Eser Karakaş’a hiç güvenmedi, "çizik kılıcı"nı üstlerinde her daim sallandırdı ![]() ![]() ![]() O kadar abarttı ki "çizik atma" olayını ![]() ![]() ![]() O kadar dikkatli ve o kadar rikkatli olmasına rağmen Sabah Gazetesi’ni bile arada çizdiği oldu ![]() ![]() ![]() * * * Çizdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve geride hiç çizmedikleri kaldı ![]() ![]() ![]() Mesela Vakit Gazetesi’nin en müptezel yazarı Hasan Karakaya ile acilen müşahede altına alınması gereken Ankara Temsilcisi Serdar Arseven kaldı ![]() ![]() ![]() Mesela "Majestelerinin karikatüristi" Salih Memecan kaldı ![]() ![]() ![]() Mesela Emre Aköz ile muhterem zevceleri Nur Çintay A ![]() ![]() ![]() ![]() Hadi hakkını yemeyelim: Kısa sürede gösterdiği olağanüstü performansla sanırım Akif Beki de "ömür boyu çizik yemeyecekler" şerefini hak etmiştir ![]() Ölmeden önce yapılacak on şey BİR: Sürekli ertelediğimiz bir şeyi yapmak, yani öteden beri kafamızı bozan bir herife tokadı basıp kaçmak ![]() ![]() ![]() İKİ: Herkes sizin Teşvikiye Camii’nde hüznü ve neşeyi aynı anda içinde barındıran hayli özenti bir cenaze töreniyle son yolculuğunuza uğurlanmak istediğinizi zannederken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÜÇ: Niagara Şelalesi’ne gidip nehirler üzerindeki köprülerde Marilyn Monroe ablayı hayal etmek ![]() ![]() ![]() DÖRT: Önce kovulmayı gerektirecek her türlü hareketi çekip, kovulunca da "Beni kovamazsınız, çünkü ben istifa ediyorum" demek ![]() ![]() ![]() BEŞ: Önce Murat Karayılan’la röportaj yapıp, ardından da "Ahmet Hakan söyle bakalım, Murat Karayılan’la neden görüştün?" başlıklı sekiz yazı yazmak ![]() ![]() ![]() ALTI: Reha Muhtar, Zahid Akman ya da Kamer Genç’le bir süre görüşüp, "İyi ki göçüp gidiyorum bu dünyadan" duygusuyla dopdolu olmak ![]() ![]() ![]() YEDİ: Üzerinde "Hepsi şakaydı" yazan bir not bırakmak ![]() ![]() ![]() SEKİZ: Çeşme’de Mustafa Denizli ile buluşup en efendi ve en janti bir şekilde şampiyonluk kutlaması yapmak ![]() ![]() ![]() DOKUZ: Birkaç arkadaş, AKP il ve ilçe örgütlerinin önünde toplanıp "AKP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ON: Düşünülecek, taşınılacak ve en az 15 alternatif mayın temizleme yöntemi bulunarak Başbakan Erdoğan sinir edilecek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerDünyanın en uzun borusunu döşemişlerdi Türkiye’ye; 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * E baktılar ki, çıt yok ![]() Ahali memnun ![]() Hatta basınımız "Fevkalade döşediler" diye manşetler atıyor ![]() ![]() ![]() Adamlar haklı olarak, "Bu döşeme yetmemiş galiba" diye düşündü ![]() Bu sefer 2 ![]() ![]() Yekpare ![]() * Böylece ANAP’ın elinde bulunan "memlekete boru döşetme rekoru" AKP’nin eline geçmiş olacak ![]() * Çünkü ANAP, küçük düşünmüş, kuzeyden güneye, diklemesine döşetmişti boruyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * (Bundan sonra gelecek hükümetin, bu rekoru kırabilmesi için, İzmir Çeşme ile Hakkári Şemdinli arasına "hafif çapraz" bir boru döşemesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tabii "Ne işimize yarayacak?" sorusuna cevap verilemeyen bu boru döşeme işinin, "Ne işimize yarayacak?" sorusuna cevap verilemeyen, dünyanın en uzun pişmaniyesi rekorunu kırdığımız güne denk gelmesi de, ayrıca bir gurur vesilesidir ![]() * (Malum, bu borudan geçen gazın yüzde 15’ini biz ucuza alalım, lazımsa kullanalım, fazlaysa istediğimize satalım şeklindeki önerimiz, boruyu döşeyen arkadaşlar tarafından reddedildi ![]() ![]() ![]() ![]() * Fazla dert etmemek lazım aslında ![]() Bağlantı bağlantıdır ![]() AB’ye 50 senedir giremedik ama ![]() ![]() ![]() AB’nin borusu bize girdi hiç olmazsa ![]() * Şimdi sıra geldi, ABD’nin tavsiyesiyle ’’doğalgaz’ık’’ attığımız Rusya’nın bize ne döşeyeceğine ![]() ![]() ![]() Yılmaz Özdil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerMemleketin fabrikalarını sat ![]() ![]() ![]() Telefonlarını sat ![]() ![]() ![]() Bankalarını sat ![]() ![]() ![]() Bana mısın demez ![]() * Kendi tarlasına inek girsin ![]() ![]() ![]() Komşusunu tarar! * Evindeki boş tenekeyi bile atmaz ![]() Eli titrer, kıyamaz ![]() Ama, Kıbrıs’ı ver ![]() ![]() ![]() Kılını kıpırdatmaz ![]() * Vahdettin sendromudur bu ![]() * İşgal gemilerini getir Boğaz’a demirle, gıkını çıkarmaz ![]() ![]() ![]() "O boğaz bu vatanın" diyene, idam fermanı çıkartır! * Nabucco da böyle bi şey ![]() * Nasıl olsa, memleket topraklarına döşenen dünyanın en uzun borusu, kendi tarlasından geçmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() * Üstelik ![]() ![]() ![]() Belirsiz olan sadece güzergáh değil ![]() Gazı kim verecek? * Rusya yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kuru fasulyeyle olmuyor bu iş ![]() Gazı kim verecek? * İşte onu da ben yazayım ![]() ![]() ![]() * "Tarihi" dedikleri imza töreni için bir basın merkezi kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() * Nedir "stuff" birader? "Dolma içi!" * E dolma içinden alınan bilgilerle de, anca dolma yapılabiliyor tabii ![]() ![]() ![]() Onun için "doldurdular" manşetleri, "rüya değil gerçek, asrın rüyası, yüzyılın imzası" filan ![]() * Şimdi bu dolmanın yanına "hıyar"dan bi de cacık yapın, daha güzel girersiniz AB’ye ![]() ![]() ![]() ![]() Yılmaz ÖZDİL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerOkurlar ![]() ![]() ![]() İstisnasız, okur yazar ![]() * Yazarlar? Adı üstünde, yazarlar ![]() Pek okumazlar ![]() * Halbuki, vaziyeti en iyi anlatan makaleleri okurlar, yazar ![]() ![]() ![]() ![]() * "Çantacıyım ![]() Yapıp, satıyorum ![]() Geçen sene 55 bin çanta yapıp, sattım; bu sene henüz 10 bindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Son cümlesini yazmıyorum ![]() ![]() ![]() Yılmaz ÖZDİL kaleminden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerAtatürk’e "Senin adın Mustafa, benim adım Mustafa, bundan böyle senin adın Mustafa Kemal olsun" diyen öğretmeni, ne öğretmeniydi? Matematik ![]() * "Çap, yarıçap, çember, açı, üçgen, eşkenar, yamuk, alan, taban, artı, eksi, eşit, toplam, oran" gibi matematik terimlerini kim türetti, kim Türkçeye kazandırdı? Mustafa Kemal ![]() * "Teğet" kelimesini? Mustafa Kemal ![]() * Hayat, matematiktir ![]() * "22 Temmuz’da yüzde 84 oy kullanıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Senin başbakan ![]() * "Milli eğitim çöktü, ÖSS’de liseler döküldü, 30 bin aday sıfır çekti" yorumlarına sinirlenip ![]() ![]() ![]() ![]() * Senin milli eğitim bakanı ![]() * 4 yanlış 1 doğruyu götürüyorsa, 75 yanlış 25 doğruyu mu götürür? * Otur ![]() Sıfır ![]() Yılmaz ÖZDİL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerOtellerimiz emekli dolu Dün önemli gündü ![]() 22 Temmuz’un yıldönümü ![]() İlk kez seçilen milletvekilleri, dün itibarıyla iki yılı doldurdu, hayırlısıyla emekli oldu! Bugünden itibaren çift maaş alacaklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Neyse ![]() ![]() ![]() Bodrum’dayım ![]() 5 yıldızlı bir otelde ![]() Devlet Demiryolları’ndan emekli Kazım Bey’le laflıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Yaşama sevinciyle dolu emeklilerimizi böyle görünce, mutlu oluyor insan ![]() * Geçen hafta da Antalya’da bir başka 5 yıldızlı otelde, öğretmen emeklisi Cevat Bey’le konuşuyorduk aynı konuyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sohbetimize kulak misafiri olan Bağkur emeklisi Kerim Bey dayanamadı, "O da bi şey mi Cevat Beyciğim" dedi, "Biz buradan kalkıp Maldivler’e gidiyoruz, Almanlar bırak oteli moteli, metrobüse binecek bilet parası bile bulamıyor ![]() ![]() ![]() * Şükür hakikaten ![]() * Zavallı Almanlar ![]() * Otelin İngiliz animatörü geldi bir ara yanıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kerim Bey’in başta AKP’liler, bütün milletvekillerine selamı var bu arada ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerTemmuz gecesi ![]() ![]() ![]() 19’u 20’sine dönüyor usul usul ![]() Akdeniz’in göbeği ![]() ![]() ![]() Ay batmış ![]() Zifiri karanlık ![]() Bir balıkçı teknesi ![]() ![]() ![]() Işıkları sönük ![]() Pata pata, yarıyor suları ![]() Karaya 3 kilometre mesafe ![]() "Vakit tamam" diyorlar ![]() 10 kişiler ![]() ![]() ![]() Başlarında o ![]() Henüz üsteğmen ![]() * Üzerinde kamuflaj, ayağında postal, sırtında su almasın diye naylonlara sarılmış hafif silahları, mühimmat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peşinden öbürleri ![]() * Yüzüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Sonraki hedef, tepeci adı verilen, gözcüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Yokluyorlar araziyi ![]() ![]() ![]() ![]() * Basıyor telsizin mandalına ![]() ![]() ![]() * Adana, Konya ve Antalya’dan kalkan jetlerimizin homurtusu Kıbrıs semalarını yırttığında, saatler 05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Zirveye yakın o sırada ![]() Beşparmak’ta ![]() Kaldırıyor kafasını üsteğmen ![]() Gülümsüyor ![]() EOKA’nın kara bulut gibi çöktüğü Kıbrıs’ın gökleri, beyaz baloncuklarla kaplanıyor ![]() ![]() Sağanak ![]() * Ufka bakıyor ![]() ![]() ![]() İşte oradalar ![]() Çıkarma gemileri geliyor ![]() * Ve, 35 sene sonra ![]() ![]() ![]() * Gene bir 20 Temmuz sabahı ![]() ![]() ![]() * Zaman ne çabuk da akıp gitmiş, orgeneral olmuş, ordu yönetmiş, çok kritik bölgelerde, sayısız görevlerde, tarifsiz fedakárlıklarda bulunmuş, o üsteğmen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerBenim manşetim Cansu ![]() ![]() ![]() Yılmaz ÖZDİL 12 ![]() ![]() Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang 80’li yıllar ![]() ![]() ![]() Gazeteciliğe yeni başlamışım ![]() Yeni Asır’da ![]() O zamanlar şimdiki gibi tecrübeli muhabirleri kırpıp kırpıp yazar yapmıyorlar; muhabirler oturaklı, en genci 35-40, baba haberlere onlar gidiyor, benim gibi çömezlerin manşet olabilmesi için ağzıyla kuş tutması lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle bağırırlardı ki, sanırsın Tarzan’dır ![]() ![]() ![]() Huzurlu bi çalışma ortamı yani! * Gene öyle bir gün ![]() ![]() ![]() Haber icat etmezsem, oyacaklar ![]() Açtım gazeteleri ![]() ![]() ![]() Ki, belki bir fikir uçuşur ![]() "Şampiyon İzmir’den" yazıyor ![]() Anadolu Lisesi şampiyonu ![]() İzmir’den çıkmış ![]() * Can havliyle hafızamı yokladım, hatırlıyorum bu başlığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * E merak ettim ![]() ![]() ![]() Niye? Nedir Ege’yi öne çıkaran? * O öğretmenle konuş, bu öğretmene danış, Milli Eğitim’e sor filan, karşıma hep aynı öyküler çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Netice? Şampiyon ![]() * Yukarıda anlattığım avantaj nedeniyle şampiyonlar Ege’den çıkıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Ve, hepsi devlet okullarının öğretmenleriydi tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 80 ![]() 90 ![]() 2009 ![]() Bakıyorum manşetlere ![]() ![]() ![]() "Özel okul"lular şampiyon! Üstelik, hepsi dershaneden ![]() * Devlet olmuş Hababam Sınıfı ![]() * "Fakir fukara garip gureba" diye oy toplayanların yaptığı reform işte bu ![]() ![]() ![]() * Dişinden tırnağından arttırıp, boğazından kesip, evladını mecburen özel okulda okutmaya gayret eden ana-babalar ![]() ![]() ![]() ![]() * Özel okula kapağı attığı için, daha iyi maaş, fiziki şartlar, nispeten mutlu öğretmenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bana göre, manşet olmalıydı, satır aralarında kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerÇinliler Nejat Uygur’a saldırdı! Yılmaz ÖZDİL 09 ![]() ![]() Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang Büyük üstadın hoşgörüsüne sığınarak, başlığı özellikle böyle attım ki, belki Başbakanımız "Uygur’a n’olmuş acaba?" filan diye merak eder! * Bine yakın ölü deniyor ![]() ![]() ![]() Caddeler ceset dolu ![]() Fotoğrafları var ![]() Duvar önüne dizmişler Uygur gençlerini, taramışlar; sokağa çıkma yasağı ilan ettiler, evleri basıyorlar, 16 yaşından büyük erkekleri tutukluyorlar, işkence ![]() ![]() ![]() * Hani van minüts? * Ne "Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye posta koyan var, ne de "Daha gelmem Pekin’e" diye rest çeken ![]() ![]() ![]() ![]() * Başta Deniz Fenerci arkadaşlar, din-iman ayaklarıyla bağış kampanyası başlatanı da görmüyoruz ![]() * Kıytırık ![]() Eften püften açıklamalar ![]() * Çünkü, iki kusuru var Uygurların ![]() Birincisi, Türk olmaları ![]() İkincisi, Arapça konuşmamaları ![]() * Müslüman olmaları bile yetmiyor ![]() * Bakıyorum, Çin askerleri tarafından hurharca katledilen Uygur kızlarına ![]() ![]() ![]() Başları açık ![]() E olmaz ![]() * Üstelik, hadise "Sincan"da yaşanıyor, ki, 28 Şubat’ın merkezidir; en fenası o ![]() * Dolayısıyla ![]() Ankara’da İstanbul’da protesto gösterileri yapan Uygur soydaşlarımı uyarıyorum; uzatırsanız, polisimiz tarafından coplanırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bakü’ye kardeşim ![]() ![]() ![]() Bakü’ye ![]() Biz tadilat dolayısıyla kapalıyız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerMemleketin şiiri ![]() ![]() ![]() Önce Edirne'de 8 bebek öldü, hastane enfeksiyonundan ![]() ![]() ![]() ![]() senin dudakların pembe ellerin beyaz al tut ellerimi bebek tut biraz ![]() ![]() ![]() Sonra Manisa'da 2 bebek daha öldü, doğar doğmaz ![]() ![]() ![]() ![]() benim doğduğum köylerde ceviz ağaçları yoktu ben bu yüzden serinliğe hasretim okşa biraz ![]() ![]() ![]() Ardından Kayseri'de 7 bebek daha ![]() ![]() ![]() ![]() benim doğduğum köylerde buğday tarlaları yoktu dağıt saçlarını bebek savur biraz ![]() ![]() ![]() O kadar iyi önlem alındı ki hastanelerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() benim doğduğum köyleri akşamları eşkıyalar basardı ben bu yüzden yalnızlığı hiç sevmem konuş biraz ![]() ![]() ![]() Güneydoğu'da alt tarafı yağmur yağdı, 39 insanımız boğularak can verdi ![]() ![]() ![]() ![]() benim doğduğum köylerde insanlar gülmesini bilmezdi ben bu yüzden böyle naçar kalmışım gül biraz ![]() ![]() ![]() Malatya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() benim doğduğum köylerde şimal rüzgarları eserdi hep bu yüzden dudaklarım çatlaktır öp biraz ![]() ![]() ![]() Bebeğe tecavüz ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin benim doğduğum köyler de güzeldi sen de anlat doğduğun yerleri anlat biraz ![]() ![]() ![]() Anlatmak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() Cahit Külebi'yi rahmetle anıyorum ![]() ![]() ![]() İlk nefeste ölen bebelerimizi de ![]() Bu memleketin, görevini layıkıyla yerine getiren çok değerli yöneticilerini de, siz anarsınız artık ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerMantar kültürü ![]() ![]() ![]() Türk milletinin, "dünyanın en çok ekmek yiyen milleti" olduğu ortaya çıktı ![]() Adam başı, yılda 200 kilo ![]() ![]() ![]() Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişiz ![]() Pilavı bile ekmekle yiyerek, aile sakinleri tarafından "oha" diye uyarılan biridir, bu satırların yazarı ![]() ![]() ![]() Onun için, en azından kendi payıma hiç şaşmadım bu dünya rekoruna ![]() Ama şaştığım şu ![]() ![]() ![]() Gazeteler, televizyonlar, sabahtan akşama kadar, "fesleğen sos eşliğinde, mozzarella peyniri serpilmiş, enginar göbeğinde, bademli brokoli" tarifi veriyor ![]() Kime? Yılda 200 kilo ekmek yiyen millete ![]() Kıçında donu olmayan ahalinin, Fransız şatolarında dadılarla büyüdüğünü zanneden Türk basınının bu monşer hali, beni çok eğlendirir hep ![]() Bakın son örnek ![]() ![]() ![]() Havai fişekler ata ata , "İstanbul'un Kültür Başkenti seçildiğini" yazıyorlar ![]() Kime? İşine dört saatte gidebilen, iki santim yağmur yağdığında oturma odasında boğulan, çantaları kapılırken otomobil lastikleri altında can veren millete ![]() Üstelik ![]() Öyle bir hava veriyorlar ki ![]() ![]() ![]() Sanki kültür başkenti olmak, "her kente nasip olmayan bir özellik" tir ![]() Daha önce yazmıştık ![]() Tekrar edelim ![]() ![]() ![]() Avrupa'da Kültür Başkenti olmayan neredeyse kalmadı ![]() İstanbul'a sıra anca geldi ![]() İnanmayan, listeyi okusun ![]() ![]() ![]() Atina, Floransa ![]() Amsterdam, Berlin ![]() Paris, Glasgow ![]() Dublin, Madrid ![]() Anvers, Lizbon ![]() Lüksemburg, Kopenhag ![]() Selanik, Stockholm ![]() Weimar, Avignon ![]() Bergen, Bologna ![]() Brüksel, Helsinki ![]() Krakov, Reykjavik, Prag ![]() Santiago de Compostela ![]() ![]() ![]() Porto, Rotterdam ![]() Bruges, Salamanca ![]() Graz, Genova ![]() Lille, Cork ![]() Patras, Lüksemburg ![]() Sibiu, Liverpool ![]() Stavanger, Linz ![]() ![]() ![]() 38 tane ![]() Halk arasındaki tabirle ![]() ![]() ![]() Avrupa'da Kültür Başkenti olmayanı dövüyorlar ![]() Vaziyet o halde ![]() Şimdi denilebilir ki ![]() ![]() ![]() "Ne var yani ![]() ![]() ![]() Geç olsun, güç olmasın ![]() ![]() ![]() Demek istediğim zaten bu ![]() "Güç" olabilir ![]() Çünkü "İstanbul'a sıra anca geldi" diyoruz ama ![]() ![]() ![]() Sıra henüz gelmedi ![]() 4 yıl daha bekleyeceğiz ![]() 2010'da sıra gelecek ![]() "E ne var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu var ![]() Gazetelerin -her nedense- yazmadığı bir notu ilave edeyim ![]() ![]() ![]() Kıbrıs Rum Kesimi, Avrupa Birliği Konseyi'nin İstanbul'u 2010 Kültür Başkenti ilan eden kararına, şerh koydurdu, şerh ![]() ![]() ![]() Türkiye, Rum Kesimi'yle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmezse, 2010'da da yok ![]() Maksat uyarayım dedim ![]() ![]() ![]() Yoksa, "kültürlü" olmak için 4 yıl daha beklemenin bir sakıncası yok tabii ![]() Yılmaz Özdil 15 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerSuudilere özür borçluyuz Çoğu kişi yakınır ![]() ![]() ![]() "Boğaz'ı mahvettiler ![]() "Beton yığınına çevirdiler ![]() Doğruluk payı vardır bu sözlerin ![]() Ama bunu söyleyene sorun ![]() ![]() ![]() "İster misin o evlerden birini?" Yılışık bir gülümseme belirir yüzünde ![]() Yavşar ![]() "Tabii" der, "kim istemez ki ![]() *** Gerçekten sahip olmayı bırakın ![]() ![]() ![]() Şaka yollu teklifte bile omurgalı durmayı beceremez ![]() *** Bakın daha dün ![]() ![]() ![]() "Suudiler, Mekke'deki Osmanlı kalesi Ecyad'ı yıkıyor" diye, dünyayı ayağa kaldırdık ![]() Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'ı resmen kınadı ![]() "Ecdadımıza hakarettir" denildi ![]() "Türk milletine küfürdür" denildi ![]() "Siz nasıl müslümansınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yetmedi ![]() ![]() ![]() İmza kampanyaları yaptık ![]() UNESCO'ya şikayet ettik ![]() Yetmedi ![]() ![]() ![]() TBMM'de gündeme getirdik ![]() Milletvekilleri ağzına geleni söyledi ![]() Nasıl yapacağını açıklamamakla beraber, "gökkubbeyi başlarına yıkarız" diyen bile oldu ![]() Yetmedi ![]() ![]() ![]() Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() "Höt" falan denildi ![]() *** Dinlemedi tabii adam ![]() Ciddiye bile almadı ![]() Önce ![]() ![]() ![]() Türk düşmanı İngiliz ajanın Cidde'de oturduğu evi, restore etti ![]() ![]() ![]() ![]() Nispet yapar gibi ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() Yıktı kalemizi ![]() Dozerle ![]() Yerine de binalar yaptı ![]() *** E bugün bakıyoruz ![]() ![]() ![]() O binalardaki dairelerden en çok kim satın almış, devremülk olarak? Biz ![]() *** Bitirmeden ilave edeyim ![]() ![]() ![]() Bizim "hele bi yık" diye babalandığımız dönemde, Suudi yönetiminin sesi olarak bilinen Okaz gazetesi, şu manşeti atmıştı: "Tarih bilinci hakkında konuşacak en son ülke, Türkiye'dir ![]() *** Haklıymış Arap ![]() Ben kendi payıma, özür dilerim ![]() Yayın Tarihi: 19-11-2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden Makalalerİşler iyi, iyi ![]() ![]() ![]() Aziz Gelinci ![]() Emekli ![]() Maaşı, 600 lira ![]() Eşi, kanser hastası ![]() Ev, kira ![]() Mecburen çalışmaya devam ![]() ![]() ![]() Bağdat'ta düşen uçaktaydı ![]() Tansu Alpaydın ![]() DSİ'den emekli ![]() Maaşı, 650 lira ![]() Üç çocuğu var ![]() Biri lisede, ikisi ilkokul ![]() Mecburen çalışmaya devam ![]() ![]() ![]() Bağdat'ta düşen uçaktaydı ![]() Mehmet Durdu ![]() Kepçe operatörlüğünden emekli ![]() Maaşı, 450 lira ![]() Mecburen çalışmaya devam ![]() ![]() ![]() Bağdat'ta düşen uçaktaydı ![]() Süleyman Özkartal ![]() İnşaat işçiliğinden emekli ![]() Maaşı, 425 lira ![]() Mecburen çalışmaya devam ![]() ![]() ![]() Bağdat'ta düşen uçaktaydı ![]() Ölmeselerdi ![]() ![]() ![]() 500'er dolar alacaklardı ayda ![]() 700'er lira falan ![]() Konteynerde kalacaklardı ![]() 3 metreye, 9 metre ![]() ![]() Fotoğrafı var bende ![]() ![]() ![]() Ranzalar metal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada yaşamak için ![]() ![]() ![]() Günde 70 kişinin öldürüldüğü Irak'ta çalışmak için ![]() ![]() ![]() Bir kağıt imzaladılar ![]() "Başıma gelecek olanlardan sadece kendim sorumluyum" yazılı bir kağıt ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllarca prim ödeyip, emekli olmuşlardı ![]() Ölmeselerdi ![]() ![]() ![]() Hükümet'in çıkardığı Sosyal Güvenlik Kanunu gereği, maaşlarından 120'şer lira kesilecekti ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ![]() ![]() ![]() Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı ![]() İşsizlik azaldı, milli gelir arttı, özellikle son 4 yılda gelir dağılımı düzelmeye başladı ![]() Hans Merkelbach ![]() Emekli ![]() ![]() ![]() Çalışmıyor ![]() Geceliği 35 liradan Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalıyor şu anda ![]() ![]() Herşey dahil ![]() Yaşı 55'in üstünde olduğu için, yüzde 10 indirim yapılıyor ayrıca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Özdil Kaleminden MakalalerŞezlong İstanbul'a yaz geleceği yok ![]() E fedakârlıkta bulunayım ![]() ![]() ![]() Ben yaza gideyim bari ![]() Malum, siyaset düğümlendi ![]() Bunlar açılana kadar ![]() ![]() ![]() Bi açılayım geleyim gari ![]() Dolayısıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okurun haberi olsun diye yazıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() İzin yazısı dümeniyle bugünkü mesaimi doldurmuş bulunuyorum, buraya kadar okuduğunuza göre, cumartesi itibariyle çalıştığıma şahitsiniz, yarın pazar, evrensel tatil, anayasal hakkım, pazartesileri zaten yazmıyorum, salı bismillah, tatile başlıyorum; hesap hatası olmasın ![]() Özetle ![]() ![]() ![]() Nerde bu adam diye telaş yapmayın, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden ![]() Eyvallah ![]() |
![]() |
![]() |
|