![]() |
Bilinçaltı Başrolü Oynar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilinçaltı Başrolü OynarBaşarılı olmak ve çevreden kabul görmek, bir insanın yaşamında en önemli iki konudur ![]() Artık bir çok kişi başarılı olmak için nelerin yapılması gerektiğini biliyor ama, gene de bir çok kişi başarılı olamıyor ve kendi kendine bunun nedenini soruyor ![]() Yani yapılması gerekeni yapmalarına karşın başarı neden gelmiyor? İşte bütün sorun burada yatıyor ![]() ![]() ![]() Bunun sebebi ne olabilir dersiniz? Bir işe giriştiğimizde, kendimize bir hedef tayin etmişiz demektir ![]() ![]() O zaman ortaya şu çıkıyor: Kendimize tayin ettiğimiz hedef bizi harekete geçirecek ve arkasından koşturacak kadar enteresan değil ![]() ![]() ![]() Hedef tayin ederken bu ‘küçük’ nokta gözardı edilmemeli ![]() Yapmaya başladığımız iş üzerine ‘Ben bu işi seviyor muyum’ diye düşünmeliyiz ![]() Bir işe, ‘başarısız’ olacağım diye değil, ‘başarılı’ olacağım diye işe girişmeliyiz ![]() ‘Ben bir işe giriştim ama bakalım sonu ne olacak’ şeklindeki bir düşünceyle bir işe başladık mı yenilgiyi baştan kabul ettik demektir ![]() Bu durumun bilinçaltındaki görüntüsü şöyledir: Başladığı bir işten vazgeçen birinin bilinçaltına oynayan film değişmiştir ![]() ![]() İşte bu durum insan için bir dönüm noktasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapmak istediğiniz iş, öğrenmek istediğiniz meslek bilinçaltında devamlı taze kalmak, yerini korumak zorundadır ![]() Hedefi gözden kaçırmamanın anlamı da budur ![]() Hüdai Ülker |
![]() |
![]() |
|