![]() |
Dar Ayakkabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dar AyakkabıGünümüzün doyumsuz tüketim toplumunda, var olanın kıymetini hatırlatan güzel bir yazı ![]() ![]() ![]() O bayram bana ayakkabı almaya karar verdiler ![]() Hazır ayakkabı satan mağaza yoktu şehirde ![]() ![]() O ayağımın çizildiği karton benim ayakkabı numaramdı ![]() Günlerce yeni ayakkabılarımın hayalini kurdum ![]() ![]() Kapının her çalınışında koştum ![]() Ayakkabılarım bayramdan bir gün önce geldi, siyah-bağcıklı ![]() O gün onları giymedim ![]() ![]() Arada bir kalkıp kutusundan çıkartıyor, yere koyuyor, yukarıdan, yandan, önden bakıp duruyordum ![]() ![]() Uyku girmedi gözüme ![]() Sabahleyin ev ahalisi kalktığında, ayakkabı kutusu kucağımda sandalyede oturuyordum ben ![]() Ayakkabımı babam giydirdi ![]() Ayağıma olmamıştı ayakkabılarım, dardı ve canımı yakmıştı ![]() Ama bunu babama söylemedim ![]() ![]() ![]() O bayram sabahı canım yana yana yürüdüm ![]() Bir süre sonra acı dayanılmaz oldu ![]() Dişimi sıktım ![]() Topalladım ![]() Soranlara "Dizimi vurdum" dedim, ama ayakkabılarımın ayağımı sıktığını kimseye söylemedim ![]() * Doğrusunu isterseniz yaşam dar ayakkabıyla yürümektir ![]() Kimi zaman dar bir maaş, kimi zaman sevimsiz bir iş ![]() ![]() ![]() Kimi zaman bir mekan dar ayakkabı olur bize, kimi zaman bir çevre, kimi zaman bir sokak, ya da bir şehir ![]() ![]() ![]() Kimi zaman dostluklar, arkadaşlıklar, beraberlikler bir dar ayakkabıya dönüşür ![]() Kimi zaman zamandır dar ayakkabı, geçmek bilmez ![]() Kimi zaman zenginlik, kimi zaman başınızı koyduğunuz yastık ![]() ![]() ![]() Canınız yanar ![]() Topallaya topallaya gidersiniz ![]() Sonradan öğrendim yaşamın dar ayakkabıyla yürüme sanatı olduğunu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|