|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dinlemek, ilişkilerinde, insan, konuşmaktan, önemlidir |
![]() |
İnsan İlişkilerinde Dinlemek Konuşmaktan Daha Önemlidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan İlişkilerinde Dinlemek Konuşmaktan Daha Önemlidirİnsan ilişkilerinde dinlemek konuşmaktan daha önemlidir Yakın çevremize şöyle bir göz gezdirip kulak verdiğimizde görüp işiteceğimiz yakınmalar, çoğunlukla şunlardır ![]() -Beni bir türlü anlamıyor ![]() -Anlayamıyorum ![]() -Anlaşamıyoruz ![]() -Anlamak istemiyor ![]() -Anlatamıyorum ki ! Bütün bu yakınmaların nedeni konuşanla dinleyen arasında iletişimin, empatinin yeterince kurulmamış oluşudur ![]() İletişim karmaşık bir süreçtir ![]() ![]() 1- Konuşmanın kendi benliği içinde, 2- Konuşanla dinleyen arasında Zira konuşma sentez, dinleme de analizdir ![]() Burada başarılı ve mutlu olmamızın kökeninde dinleme faaliyeti yatmaktadır ![]() Publilus Syrus'un dediği gibi çocuğuna büyük bir servet bırakmak isteyen anababa ona iyi dinlemeyi öğretmelidir ![]() Bilelim ki insan ilişkilerinde dinlemek konuşmaktan daha önemlidir ![]() İletişimin başarıya ulaşmasında en büyük payın konuşana ait olduğu sanısı bir yanılgıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|