Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elde, ettim, istediğimi

İstediğimi Elde Ettim Ama...

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstediğimi Elde Ettim Ama...

İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim AMA, İhtiyacım olan hersiyi elde ettimBir gün, bir kozada küçük bir delik açildi ve bir adam bedenini bu küçücük delikten çikarmaya çalisan kelebegi saatlerce seyretti

Sonra, kelebek sanki daha fazla ilerlemek istemiyormuş gibi durdu Sanki,ilerleyebileceği kadar ilerlemişti ve artık daha fazla ilerleyemiyordu Ve adam, kelebeğe yardim etmeye karar verdi Eline bir makas aldı ve kozayı keserek deliği büyüttü

Kelebek kolayca dışarı çıktı

Fakat bedeni kocaman ve kanatları kuru ve buruşuktu

Adam, kelebeği izlemeye devam etti, çünkü zamanla kanatlarının büyüyüp bedenini taşıyabilecek kadar genişleyebileceğini umut ediyordu

Fakat bu olmadı!

Gerçekte, kelebek ömrünün geri kalanını o kocaman bedeni ve kuru, buruşuk kanatları ile etrafta sürünerek geçirdi Uçmayı hiç başaramadı

Adamın bu aceleci iyiliği içinde anlayamadığı, bu kısıtlayıcı kozanın ve kelebeğin o küçücük delikten dışarı çıkmak için verdiği mücadelenin, kelebek için gerekli olduğuydu, çünkü bu, Allah'ın, yasam sıvısının kelebeğin bedeninden kanatlarına doğru akmasını sağlamak için bulduğu yoldu, böylece kelebek kozadan kurtulduğu anda uçmaya hazır olabilecekti Bazen mücadeleler, hayatımızda tam olarak gerek duyduğumuz şeylerdir Eğer Allah , hayatımıza hiçbir engelle karsılaşmadan devam etmemize izin verseydi sakat kalırdık Simdi ve daha sonra olabileceğimiz kadar güçlü olmazdık Asla uçamazdık

Güç istedim Ve Allah , beni güçlü yapmak için karsıma Zorluklar çıkardı

Bilgelik istedim Ve Allah bana çözmek için Sorunlar verdi

Zenginlik istedim Ve Allah çalışmak iç in bana Beyin ve güçlü kaslar verdi

Cesaret istedim Ve Allah üstesinden gelmem için bana Tehlike verdi

Sevgi istedim Ve Allah yardım etmem için Sorunlu insanlar verdi

İyilik istedim Ve Allah bana fırsatlar verdi İstediğim hiçbir şeyi elde etmedim İhtiyacım olan hersiyi elde ettim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com