![]() |
Bisküviyi Çaya Dikey Değil Yatay Batırın! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bisküviyi Çaya Dikey Değil Yatay Batırın!Bisküvinizi çaya batırınca içine mi düşüyor? Deneyimsiz bandırıcılar, genelde dibinde süngersi bisküvi parçaları olan bulanık bir bardak çayla baş başa kalırlar ![]() Bunun sebebi, bisküvideki şekerin sıcak sıvıda dağılması ve yağın erimesidir ![]() ![]() Bir de bunun üstüne nişasta kırıntıları, nemi sünger gibi emer ![]() ![]() Bristol Üniversitesi'nden İngiliz fizikçi Len Fischer bu sorunu ebediyen çözmeye karar verdi ![]() Bandırmaya bilimsel hassasiyetle yaklaşmak için, bir bisküviyi mikroskobun altına yatırdı ![]() ![]() Bisküviyi mümkün olduğu kadar yatay tutun, tıpkı nehirdeki sal gibi ![]() ![]() Bisküvi gücünü bu şekilde daha uzun süre muhafaza eder ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|