![]() |
Fırsat Zinciri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırsat ZinciriİŞKUR, önce eğitecek sonra işe yerleştirecek Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortak bir projeye imza atıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞKUR Genel Başkanı Necdet Kenar 81 ilde bu tür faaliyetler yürüttüklerini ve bu çalışmanın işgücünü eğitme ve istihdam etme amacı taşıdığını söylüyor: "Çalışana ihtiyacı olan eğitim kuruluşları ve işletmeler bize başvuruyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UFRAD İLE İŞBİRLİĞİ İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) 'Özelleştirme Sosyal Destek Projesi' proje kapsamında Ford Otosan, Meksa Vakfı gibi şirket ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor ![]() ![]() Buna göre, İŞKUR projesine dahil olan işsizler, UFRAD üyesi kuruluşlarda eğitim alacaklar ![]() ![]() "UFRAD üyesi olan kuruluşlar, hangi mesleklerde ne miktarda eleman yetiştirebileceklerini İŞKUR'a sundular ![]() ![]() UFRAD ile başlatılan proje kapsamında İŞKUR'a kayıt yaptırmış olan işsiz kişilerin mevcut nitelikleri tespit edilecek ![]() ![]() ![]() ![]() Kimler başvurabilir? Başvuranlarda aranan şartlar: *Kamu İktisadi Teşebbüslerinde ücret karşılığı çalışırken özelleştirme çalışmaları nedeni ile işten çıkarılmış ve çıkarılacak olmak, *Ekonomik reform programı etkisi ile işsiz kalma veya bu program dolayısı ile istihdama katılmakta zorluk çekmek, *İŞKUR'a kayıtlı olmak ![]() Hizmetlerin amacı: *Hedef kitleye geçici gelir desteği sağlamak, *Danışmanlık ve eğitim desteği vererek bu kişilerin işgücü piyasasına yeniden kazandırılmasını sağlamak, *Toplum yararına programlarda geçici olarak istihdam edilmeleri veya kendi işlerini kurmalarını sağlamak ![]() Nasıl gerçekleşiyor? İşsiz ve İŞKUR'a kayıt yaptırmış kişilerin mevcut nitelikleri tespit ediliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|