![]() |
Yönetmek Sanatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yönetmek SanatıİDARECİLİK bir makamdır ![]() ![]() İdarecilik, bilgi ve beceri isteyen bir makamdır ![]() ![]() İyi bir idareci hangi vasıflara sahip olmalıdır ![]() İyi bir idarecinin: *İyi bir ölçüsü olmalıdır ![]() *Geniş bilgi ve kabiliyeti olmalıdır ![]() *Fasih bir lisan kabiliyeti olmalıdır ![]() *Olgun olmalıdır ![]() *Enerjik olmalıdır ![]() *Tutarlı olmalıdır ![]() *Organizasyon kabiliyeti olmalıdır ![]() *Anlayışlı olmalıdır ![]() *Sosyal kabiliyeti olmalıdır ![]() *İdari kabiliyeti olmalıdır ![]() *Hayal dünyası geniş olmalıdır ![]() *insanları iyi değerlendirmelidir ![]() *Öğretici olmalıdır ![]() *Verdiği kararda dirençli olmalıdır ![]() *Teşvik edici olmalıdır ![]() *Yorumlayıcı olmalıdır ![]() *Karizmatik olmalıdır ![]() *İlişkileri sağlam olmalıdır ![]() *Tereddütlü olmamalıdır ![]() *İletişimi sağlam olmalıdır ![]() Bu vasıflara sahip olmayan makam sahipleri, idaresi altında bulunanlara zulmeder ![]() ![]() ![]() Bulunduğu makamın ebedi sahibi olduğunu zanneder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle bir noktaya gelen idareci bu durumda hapı yutar ![]() ![]() Böyle bir duruma düşen makam sahiplerini "Destan" başlığı altındaki şiiriyle Türkiye'nin zabıta şairi İsmail Altınışık bakın nasıl anlatıyor ![]() Şairin nasihatvari dörtlüklerini hep birlikte okuyalım: Kim haklıysa, benden güçlü dersin Hak yemekte de, mahir ve lidersin ![]() Mazlumların ahıyla, nere kadar gidersin? Sana da hesap sorulur, elbette bunu bilesin ![]() * * * Hiç yüzün kızarmadan, nasıl gezersin bilmem ![]() Belediye başkanı olsan da sana eman dilemem ![]() Bu saltanatın bitecek burnun da sürtülecek ![]() Akıttığın gözyaşlarını, artık ben de silemem ![]() * * * Serseri mayın gibi zamansız patlıyorsun ![]() Nefret ve kin'leri, hep ikiye katlıyorsun ![]() İstenmeyen insan kim? Anlamak güç olmaz ![]() Biliyorsun da! Ben söyleyince çatlıyorsun ![]() * * * Ne dâva erisin, ne de gerçek görensin ![]() İkiyüzlüler dünyasında, eşsiz bir erensin ![]() İstersen kına yak da, istersen çengi oyna ![]() Hakikata yüz çevirip, zâlime güç versin ![]() * * * Gurur ve kibirle, yolda yalpa yaparken ![]() Mazlumların gözyaşı, feryadıyla akarken ![]() Vicdanın sızlamaz mı, söyle bana ne olur? Öyle güçlüsün ki, dost’a kazık atarken ![]() * * * Bizi dost görmüyorsun, küçük dünyada ![]() Senden mahşerde hesap sorulur bir yanda ![]() Şu fani dünyada, maddi gücüne güvenme! Seçim zamanı gelince, ne olacak vicdanda ![]() * * * Makam odana girerken, iki mısra söz vardır ![]() Sâdık olan Müslüman'a, dünya malı az kârdır ![]() Niye inatçısın anlamadım, kim yapar bunu bilmem ![]() Mücahid'in fıtratında, Hakk'a hizmet bir yar'dır ![]() |
![]() |
![]() |
|