![]() |
Tarihin En İsabetli 10 Yönetim Kararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihin En İsabetli 10 Yönetim KararıABD´de yapılan bir araştırmada, Amerikan iş dünyası bugüne dek dünyada alınmış en başarılı 10 işletme yönetimi kararını şöyle belirlemiş ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() "İsviçre" ve "saat"´in bileşiminden oluşturdukları sözcüğü de, bu amaçla kurdukları ortak şirketin markası olarak belirlediler:"Swatch" ![]() ![]() 9 ![]() ![]() Bu karar sonucunda yalnızca dağıtım kanallarına ayrılan pay değil, şirketin gereksinim duyduğu işletme sermayesi maliyeti de önemli ölçüde düştü ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Ken, Barbie serisine eklenen ilk çeşitlemeydi; aynı zamanda, oyuncak bebeğe secere yaratmak, farklı kültürlerden yeni yeni akraba ve arkadaşlar eklemek yoluyla markayı daha da geliştirip güçlendirme politikasının da öncüsü oldu ![]() 7 ![]() ![]() Bu duyuru, dünyanın bilinen en eski reklamıdır ve dünya reklamcılığının başlangıcı olarak kabul edilir ![]() 6 ![]() ![]() Yeni çıkarılan formül, lezzet testlerinden başarıyla geçtiği ve yeni ürünün tanıtımı için büyük bir reklam bütçesi ayrılıp harcanmaya başlandığı halde, şirket, sadık müşterilerinin istediklerine uyarak eski formülünü sürdürmeyi tercih etti ![]() 5 ![]() ![]() Ford bu kararı, otomobil satışlarının hızlanması üzerine almış; gündelik ücretleri 2 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Amerikalı ve Avrupalı otomotiv firmalarının bu kararı izlemeye başlamaları 1980´leri bulmuştur ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Birilerinin Tyleon kapsüllerine siyanür bulaştıması yüzünden sekiz kişinin ölmesi üzerine, Johnson&Johnson kendileri için insanların yaşamının ve sağlığının şirket kararlarından daha önemli olduğunu açıklayarak piyasaya verdiği ilaçların tümünü toplayıp imha etti ![]() 2 ![]() ![]() İlk kişisel bilgisayar olan Apple I´ın ardından Macintosh üretildi ve dünyanın en hızlı gelişen, ilerleyen sektörü böylece ortaya çıktı ![]() 1 ![]() ![]() IBM´in bu sözleşmenn konusu olan MS-DOS işletim sisteminin geliştirme maliyetinin büyük bir bölümünü ödediği halde, Gates´in istediği hakkı da tanıdı ![]() ![]() Kaynak: CU Haber |
![]() |
![]() |
|