![]() |
Özgeçmiş Nedir Ve Nasıl Kullanılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özgeçmiş Nedir Ve Nasıl Kullanılır?Özgeçmiş işe alınmayı değil görüşmeye kabul edilmeyi sağlar ![]() Özgeçmişinizi kullanarak ve işyerlerine göndererek işi garantiye alamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgeçmiş iyi ve doğru yazılmış olmalıdır ![]() ![]() Özgeçmiş sizin hayat hikâyeniz değildir! Hiçbir işveren sizin hayat hikâyenizle ilgilenmez ![]() ![]() ![]() ![]() Özgeçmiş, “değerlerinizin” işverene sunuluşudur! Özgeçmiş yaptığınız her şeyi anlatacağınız bir yazı değildir ![]() ![]() Özgeçmişiniz size özgü ve farklı olmalıdır ![]() İşverenlere her ay yüzlerce özgeçmiş gelir ve personel yöneticileri bu özgeçmişleri inceleyip elemeden geçirirler ![]() ![]() ![]() ![]() İşte size standart özgeçmiş örneği ![]() ![]() ![]() Kaç tane özgeçmişiniz olmalıdır? “Bu ne biçim soru, tabii ki bir tane olacak” demeyin ![]() ![]() Örneğin, hem eleman seçimi hem de eğitim konusunda uzmanlaşmış bir profesyonel, eğitimle ilgili bir işe başvuracağı zaman bu konudaki tecrübesini öne çıkaran bir özgeçmiş kullanmalıdır ![]() ![]() Özgeçmiş nasıl kullanılır? İş ararken özgeçmişinizi şu şekillerde kullanmanızda yarar var: -Bir ilana başvururken gönderin ![]() -İlan olmasa da iş olanağı bulabileceğinizi tahmin ettiğiniz firmalara gönderin ![]() -Görüşmeye giderken birkaç kopya yanınıza alın ![]() ![]() ![]() -İş aradığınızı söylediğiniz arkadaşlarınıza verin ![]() ![]() -Referans olarak göstereceğiniz yöneticilere verin, sorduklarında sizi daha iyi anlatabilirler ![]() HATALI ÖRNEK - STANDART ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cemal Güzel Adresi: Yeniyol Mah ![]() ![]() Tel: 540 43 90 Doğum tarihi: 9 ![]() ![]() Y ![]() EĞİTİM 1983 Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi 1979 Yetiltepe Lisesi 1976 Beyatlı Ortaokulu İŞ TECRÜBESİ: 1992- BEYTAŞ İhracat A ![]() ![]() Şirketin tüm ihracat takip faaliyetlerinin yürütülmesi, resmi işlerin yapılması ve rapor edilmesi ![]() 1989-1992 FORET İthalat ve İhracat A ![]() ![]() ![]() 1985-1989 BAYNAR Dış Ticaret A ![]() ![]() KURSLAR 1989 Yerdil Eğitim Merkezi İngilizce Kursu 1991 Ticaret Bakanlığı İhracat Kursu HOBİLER Kitap okumak, seyahat ekmek, müzik dinlemek |
![]() |
![]() |
|