![]() |
Emülgatörler Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılırlar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emülgatörler Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılırlar?Emülgatörler: Bir gıda maddesinde, yağ ve su gibi iki veya daha fazla fazın homojen bir karışımını oluşturan veya sabit tutan maddelere verilen genel bir addır ![]() ![]() ![]() Eski Yunanlılar, balmumunun emülgatör etkisini kozmetik ürünlerde kullanmışlardı ve yumurta sarısı 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Emülgatörler Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılırlar? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emülgatörler Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılırlar?Ekmek Emülgatör olmadan da ekmeğin yapımı mümkündür fakat sonuç olarak kuru, hacmi düşük, ve kolay bayatlayan bir ekmek elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata Bütün çikolata ürünleri, %0 ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer çikolata yüksek sıcaklıkta stoklanmışsa, yüzeyi donuk veya beyaz görünebilir ![]() ![]() ![]() Dondurma Karşılaşılan en kompleks (karmaşık) ürünlerden birisi dondurmadır; hem köpük hem de emülsiyon, buz kristalleri ve donmamış sulu karışım içerir ![]() ![]() ![]() ![]() Margarin Emülgatörler, margarine gerekli sağlamlık, yumuşaklık/sertlik ve tat sağlarlar ![]() ![]() ![]() İşlenmiş et Sosisler, Avrupa işlenmiş et ürünleri endüstrisinde en önemli yeri tutarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yönetmelik Günümüzde gıda ürünlerinde kullanılan emülgatörler ya saflaştırılmış doğal ürünlerdir ya da dağal ürünleri çok benzeyen kimyasal yapıya sahip sentetik kimyasallardır ![]() Tıpkı diğer gıda katkı maddeleri gibi emülgatörler de güvenlik değerlendirmeleri, onay, kullanım ve etiketleme açısından Avrupa Birliği yönetmeliğine (Avrupa Parlamentosu ve Konsül'ün 20 Şubat 1995 tarih ve 95/2/EC nolu renklendiriciler ve tatlandırıcılar haricindeki gıda katkı maddeleri direktifi) tabidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|