![]() |
Yumurta Hakkında Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta Hakkında Pratik Bilgiler• Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17 ![]() ![]() • Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir ![]() • Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır ![]() • Sebzelerin protein miktarı düşüktür ![]() ![]() • Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb ![]() ![]() • Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir ![]() ![]() • Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır ![]() • Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır ![]() ![]() ![]() • Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz ![]() • Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır ![]() ![]() • Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır ![]() • Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir ![]() • Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yumurta Hakkında Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta Hakkında Pratik BilgilerBayat yumurtaların hava boşluğu büyümüş ve içi bozulmuştur ![]() ![]() ![]() Taze yumurta ışığa doğru tutulup bakıldığında saydam görünür, bayat yumurtada ise saydam görüntüyle karşılaşılamaz ![]() ![]() Bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|