|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
iso, kalite, sisteminin, yararları, yönetim |
![]() |
İso 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İso 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin YararlarıISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Yararları ISO9001 Belgesinin Kullanımı: ISO 9001 belgesi çok sayıda müşteri tarafından talep edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ISO 9001, pazar avantajı dışında kuruluşunuza bir sürekli iyileştirme mekanizması ve disiplini kazandırır ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 720 belgeli şirkete uygulanan araştırma sonuçları, ISO9001 in yararlarını şu şekilde ortaya koymaktadır ![]() Dış yararlar: ISO9001:2008 Kalite yönetim sistemi standart ISO 9001:2000 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() ![]() İç yararlar: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() ISO 9000:2008'in Yararları * Çalışanların Kalite bilincinde artış gözlenmesi, * İşletmenin piyasa itibarında artış görülmesi (prestij) * Pazarlama faaliyetlerinde rakiplere göre farlılık oluşturulması, * İşletmenin uluslararası geçerliliğe sahip bir Kalite belgesi edinmesinin getirdiği ticari avantajlardan yararlanabilme olanağı ,(ihracat için kalitenin belge ile ispatlanabilmesi) * Müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış , * Hata oranlarında, firelerde, yeniden işlemelerde azalma , * Girdi, üretim ve son kontrollerde etkinlik, * Tedarikçilerin seçiminde, değerlendirilmesinde ve takibinde kolaylık , * İşletme içi yetki ve sorumlulukların tespitinde ve dağıtılmasında kolaylık , * İşletme faaliyetlerinin standartlaştırılmasını sağlayacak dökümantasyonun (altyapının) oluşması, * Geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulması, * Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik etkin kararlar alabilme yeteneğinin artması, |
![]() |
![]() |
|