![]() |
Akıncı, Bir Anadolu Hıncı! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Akıncı, Bir Anadolu Hıncı!![]() ![]() ![]() Bir zemheri şafağında, Deli Petro’nun torunları ‘medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’la, ölüm bulutları yağdırdığında Kabil’e… Gücünün yettiğince, elinin erdiğince, dilinin döndüğünce’ yanı başında olandı; Herat’ın, Hayber’in, Kandahar’ın… Zaman mekan perdesi kalkmış aradan, mazlumların yardımcısıdır Yüce Yaradan… Su yolu olmuş Konya ile Gazne, Siirt ile Celalabad… Kınalı yiğitlerin haberi gelir, Hindukuş’tan Anadolu’ya… Acıya değil sevince talip ![]() ![]() ![]() Şeksiz şüphesiz bir uğurlamadır, Kutlu Yolcu’yu ![]() ![]() ![]() ![]() Bedeniyle değil, ruhuyla vardır Anadolu’da… Gezer çarşıları, arşınlar sokakları; şehadetin tadıyla… Türkçe bir niyazdır, Kürtçe bir davet; geride kalanlara… Antakyalı bir önderdir, çağlardan çağlara: “Ne olurdu kavmim bilseydi, Rabbimin beni bağışladığını ve beni kendilerine ikram edilen kullarından kıldığını…” Pilli radyo asılır, yörük damlarına, efe kapılarına, muhacir çarşılarına ![]() ![]() Akın akın sokulurken düşmana, eski bir fitne yayılır vatana: ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez!’ Bereketi azalmıştır gaza’nın ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu ‘binlerle’ yapmıştır vazifesini ![]() ![]() ………………… ![]() ![]() Döner Akıncı, anlatacak çok şey var: “Bir sabah, pusu atarken Moskof’a; ne de acınacak halleri vardı, kimle savaştığını bilmeden… Meğer, Cumhuriyetlerden toplamışlar… Duyunca cephede ezan sesini, koşarcasına geldiler yanımıza, o hızla ![]() ![]() Bir başkası: “Esir aldınız beni, öldürsenize ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte böyle bizim günlüğümüz, yazmaya ne hacet ![]() ![]() Yürüdük çok geçmeden ![]() ![]() ![]() Kimimiz Travnik’e, Bihaç’a, Goradze’ye, Saraybosna’ya… Evlad-ı Fatihan’a!” “Dilini bilmediğiniz bir Kıta’ya mı?” “İnsan diliyle konuşmaz, konuşur yüreğiyle ![]() ![]() ![]() ![]() Çağlar üstü Çağrı’dır, ebed müddet bir kıyam ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Gidemiyorum madem, bir Bosnalı un alsın, şeker alsın bununla!’ Akıncı’nın kızı kızanı, çer çocuğu, evlat iyali… Üsküdar, Saraybosna’dır ![]() ![]() Seherlerde açar elini, sesine ses katar bir yetimin ![]() ![]() …………………… ![]() Lakin, güvenmemeliydi Nato’ya ![]() ![]() ![]() İnanmamalıydı emperyal basına ![]() Sormalıydı onlara: ‘Kimden yanasınız?’ Beddua etmeliydi yürekten: ‘İnşallah yanasınız!’ Döndük geldik Bosna’dan ![]() ![]() ![]() …………………… Ali İzzet’ti önderi, sevgi dolu lideri ![]() ![]() ![]() Ne ırk, ne dil, ne renk! Zalime karşı, mazlumdan yana! Urumçi’de yükselirken dumanlar, Çağlayan ayaktadır, bir Temmuz akşamında ![]() Tarık Sezai Karatepe
![]() |
|