![]() |
Kurbanın Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarsınız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurbanın Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarsınız?Yaklaşan Bayram ile kurbanlar pazara inmeye başladı ![]() ![]() ![]() Çok basit bir gözlemle herkesin aldığı kurbanın sağlıklı olup olmadığını burnu ve gözüne bakarak anlayabileceğini kaydeden Yıldız, kurban seçiminin püf noktalarını açıkladı ![]() KURBAN SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR - Öncelikle kurbanlık için tosun ve koç tercih edilmeli ![]() ![]() - Koç, koyun ve keçinin bir, sığır ve manda cinsinden hayvanların iki, devenin de beş yaşını doldurmuş olması gerekir ![]() - Kurbanlık hayvanın burnunun merme (üst) kısmı kuru ve çatlak olmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() - Enfeksiyon geçiren hayvanın tüyleri de birbirine karışır ![]() ![]() - Gözleri mat renginde olmamalı parlak olmalı ![]() ![]() - İyi bir kurban arkadan bakıldığında kare, üçgen şeklinde değil, küp şeklinde görünmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayvanın kuyruğu ne uzun ne de kısa olmalı ![]() - Topallık gibi fiziki bir sakatlığı olmamalı ![]() - Koyun ve inek dişi hayvan kesilecekse mutlaka gebe olup olmadığına bakılmalı, gebe hayvanlar kurban edilmemeli ![]() - Dişi kurbanlıkların memeleri çatlak ve kızarık olmamalı ![]() ![]() - İç parazit ihtimaline karşı bir kez parazit giderici ilaç kullanılmalı ![]() - Koyun, koç gibi kurbanlıklar seçerken bel bölgesi sıkıldığında ele kemik gelmemelidir ![]() ![]() (CİHAN) |
![]() |
![]() |
|