|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başlıyor, formlarının, tercih, teslimi, yarın, öss |
![]() |
ÖSS Tercih Formlarının Teslimi Yarın Başlıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() ÖSS Tercih Formlarının Teslimi Yarın BaşlıyorÖSS tercih formlarının teslimi yarın başlıyor Üniversite adaylarının tercih yaparken dikkat edeceği önemli noktalar ![]() ![]() ![]() ÖSS tercih formlarının teslim süresi yarın başlıyor ![]() ![]() ÖSS'de 145-164 ![]() ![]() ![]() 2009-ÖSS'de 165 ve üstünde puan alan adaylar, tercihlerini 2009-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B'den, 145-164 ![]() ![]() ![]() -TERCİH FORMLARI NASIL GÖNDERİLECEK?- Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebilecek ![]() ![]() Başvuru merkezleri ve internet dışında posta, faks, elektronik posta gibi yollarla tercih bildiriminde bulunulamayacak ![]() Tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak adayların, randevu alması ve bizzat gitmesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Tercih formunu internet üzerinden göndermek isteyen adayların, bu konuda deneyimli olması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -24 TERCİH- Adaylar, 24 yükseköğretim programını tercih edebilecek ![]() ![]() ![]() ![]() Kılavuzdaki Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'deki programlar arasından tercih yapılabilecek ![]() ![]() ![]() Adayların yapacakları 24 tercihin baştan birkaç tanesini ''puanım yeterli olmayabilir'' endişesine kapılmadan, sadece ilgilerini ve en çok istedikleri programları göz önünde bulundurarak belirlemeleri, kazansa bile kaydolmayı istemediği bir programı tercih etmemesi öneriliyor ![]() Aday, ne olursa olsun bir programa yerleşmek istiyorsa tercihlerine, girebileceğini tahmin ettiği programları da eklemesi tavsiye ediliyor ![]() Adayın, 24 tercih hakkının tamamını kullanması gerekmiyor ![]() ![]() -TERCİHLERDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR- Tercih yapılırken özellikle dikkat edilmesi gereken bazı konular da bulunuyor ![]() ![]() ![]() Engelli adaylara da ''engelleri yüzünden başarılı olamayacakları yükseköğretim programlarını tercih etmemeleri'' uyarısı yapılıyor ![]() -OKUL BİRİNCİLERİ- 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okul birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar Tablo 3B ve Tablo 4'ün 6 numaralı sütununda gösteriliyor ![]() ![]() ÖSS'de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanını göz önünde tutarak, merkezi yerleştirme ile Y-ÖSS puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek ![]() ![]() ![]() ÖSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra yerleştirme sonuçlarını Ağustos ayının ortalarına doğru açıklamayı planlıyor ![]()
![]() |
|