Bekir Sıtkı Erdoğan Binbirinci Gece |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bekir Sıtkı Erdoğan Binbirinci GeceGurbetten gelmişim, yorgunum hancı! Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş ![]() ![]() Aman karanlığı görmesin gözüm! Beyaz perdeleri, ger yavaş yavaş Sıla burcu burcu ![]() ![]() ille ocağım!![]() Çoluk çocuk hasretinde kucağım ![]() ![]() Sana her şeyimi anlatacağım, Otur baş ucuma, sor yavaş yavaş Güç bela bir bilet aldım gişeden; Yolculuk başladı Haydarpaşa'dan! Hancı n'olur, elindeki şişeden, Birkaç yudum daha ver yavaş yavaş! Ben o gece, hem ağladım, hem içtim, İki gün, diyardan diyara uçtum ![]() ![]() Kayseri yolundan, Niğde'yi geçtim; Uzaktan göründü, Bor yavaş yavaş ![]() ![]() Garibim; her taraf bana yabancı, Dertliyim; çekinme, doldur be hancı! İlk önce kımıldar hafif bir sancı; Ayrılık sonradan kor yavaş yavaş ![]() ![]() Bende bir resmi var, yarısı yırtık, On yıldır evimin kapısı örtük! Garip, bir de sarhoş oldu mu artık; Bütün sırlarını der yavaş yavaş ![]() ![]() İşte hancı! ben, her zaman böyleyim, Öteyi ne sen sor, ne ben söyleyim ![]() ![]() Kaldır artık, boş kadehi neyleyim, Şu bizim hesabı, gör yavaş yavaş ![]() ![]()
|
|
|
|