![]() |
Karadeniz'in Gün Batımları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz'in Gün BatımlarıKaradeniz'in Gün Batımları Gün biter, sırılsıklam bir gece başlardı saçlarından Saçlarından başlayarak yoksullaşırdı gece Her gece bir askerin ölüsünü çekiştirirdi deniz Ellerimin yoksulluğunu sunardım sana Denizlerin sonsuza kaçan maviliğinde Ben kendini uyduran bir cinnettim belki de Cinnetimi kahkahayla bastırırken her akşam Her sabah güneşi göğsümde ağırlamak isterken Bir başı boşlukta yüzerdi deli çehrem Yağmurun dokunduğu dudaklarımda keder Yaşadığım boşlukta gölgeler oynaşırdı Her gece bir askerin ölüsünü çekiştirirdi deniz Sokaklara dağıtırken çocukluk seslerini Bir kadın saçlarını toplardı denizlerden Sendin kimseyi gözyaşlarına tanık etmeyen kadın Ruhumuzu sürükleyen nehirlerdi saçların Sendin hayatı kutsayan çocukların aşkına Sonunda kendine arkadaş kalan kadın En sonunda kendine arkadaş kalan kadın Mavilik gözlerinde şimdi bir akarsudur Boynun duman eğrisidir dünya yokuşlarında Yüzün pulsu bir yaprak, güneş gücünde kalbin Bizden şehre düşen ışıklar olsun diye Kıyılara vursun diye ölümler sırrı Çektiğimiz her acını ilk akşamında Hüznümüzü tanrılarla canavarlar paylaştı ![]() 'Yeryüzü Mühürlennce' Hıdır Toraman |
![]() |
![]() |
|