07-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Karamelli Etimek Tatlısı
Karamelli Etimek Tatlısı
Malzemeler:- 2tepeleme yemek kasigi un
- 1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
- 4-5 yemek kasigi tozseker
- 3 + 1/2 su bardagi sut
- 100gr margarin veya tereyagi
- 1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
- 1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs)
- Serbet icin:
- 1+1/2 su bardagi tozseker
- 2+1/2 su bardagi su
Yapilisi:- Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin
- Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin
- Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun
- Seker sertlesip fokurdayacaktir Buharin sizi yakmamasina dikkat edin Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin
- Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz
- Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin
- Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin
- Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin
- Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin
- Altini kapatip yagi ilave edin
- 1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz
- Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|