![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş Şiirleri***Gülüm*** Sorgulama başlamışsa Beynini kemiren, Boşluğa düşmüşsen Aniden Nedenler sarmışsa yüreğini Dönüşü olmayan geçmişini Sustur, dinleme ***GÜLÜM*** Acılar hırpalamışsa Kan dolmuşsa yüreğine Boğmasına izin verip Sevindirme Kendine dön, dikil karşısına Yenik düşme kaderine ![]() Topla kendini ***GÜLÜM*** Kendin yaz kaderini Yeni bir başlangıcı hak edensin Kapa kapılarını acılara Hayat acılardan ibaret değil Sevinçler, mutluluklarda var Arayıp buluver ***GÜLÜM*** Hayatta hiç bir şey Yaşamak kadar güzel değil Bilmek gerek canlı cansız Sınırsız yaşayan her şeyi sevmeyi Mutluluğa aç kalbini gülümse Hayata sarılıver ***GÜLÜM*** Ceynan…21- 11- 2007… İst ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş Şiirleri==Umuda Veda== Umutlarım nerdesiniz Sığındığım limanlarda Fırtınalar kopuyor Gölgesine sığındığım yapraklar Teker teker üzerime yağıyor Fırtınaya tutuldum Oradan buraya savruldum Yaşam denen maratonda Tükenmiş bitmişim ben ![]() Umutlarım yoksa sizde Benim yarattığım Birer hayal miydiniz? Neden beni çaresizliğe ittiniz Neden elem saldınız yüreğime Neden mutluluğu esirgediniz Hiç acımadınız beni… ![]() ![]() Umutlarım size artık inanmıyorum Gidin yanımdan Gölge etmeyin bana ![]() Şimdi kendimle yalnız Kendimle barışık Yaşamaya gidiyorum …… Canan Onuş (Ceynan) 1974—Ocak-K ![]() ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAf et dostum Harçlıklarını biriktirip koşardın Tabanların acırdı duymazdın Her gün al masanda okumak için Mesken edinmiştin kendine Sahaflar çarşısını ![]() Esnaf tanırdı severdi seni Göz yumarlardı okumana bilirlerdi Şiir kitapları aşkındı senin ![]() Ne oldu sana dostum Eskiden sahaflardan çıkmazken Şimdi yoruldun mu? Yoksa yürümeye halinmi yok Parasızlıkmı seni alıkoyan Gözlerin kızarmış ağlamaklı Öyle bakma yüzüme dostum Acıyor yüreğim ne olur af et Haklısın unutmuşum zamanı Yaşlısın, hastasın emeklisin Hayat pahallı kitap pahallı Maaş belli gider belli Sen aşkına hasret ağlamaklı Yüreğin lime, lime Ben düşüncesizce konuşan Dostun beni af et ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAffım yok sana… Affım yok sana… yıllar önce kaybettim sevdiğim seni gidişinden sonra hiç güneş doğmadı gözlerim uzaklarda seni aradıysa/da sen hiç dönemedin bana tek kelime etmeden gittiğinden beri hiç selam göndermedin ben umutlarımı bitirdiğin yerdeyim hala kalbim hüzünlü gözlerim yaşlı öyle ıssız kaldı/ki içimde dünya sensiz tükendim ne heves kaldı bende yaşamak için, nede güç var artık beden/de gözlerim uzaklarda seni arasa/da karanlık karşılar bakışlarımı kuşlarla haber gönderiyorum son defa sana üç kelime sadece dinle (affım yok sana) … CANAN Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAğladım D oldu yüreğim taştı bir bilebilsen O muzumda ki dünyayı benden alıp S ırtlayabilsen! T akatim kalmadı artık dostum ![]() D iyar diyar dolaştım durdum İ içimde ateşle kavruldum Y yemedim içmedim yoruldum E şime yinede ulaşamadım dostum ![]() A şıklar diyarında gezdim aradım Ğ ardaşlara uğrayıp sordum L alelere sümbüllere ağladım durdum A şkımı anlattım herkeslere sordum D ağ bayır dere tepe denizleri aştım I lgaz dağlarından haykırdım M utluluk yasakmış şimdi anladım… Ceynan-2007–08–09-Z-Evler Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAğlama Anam … Ağlama anam, oğlun şehit oldu Ne güzel, ay yıldızlı bayrağım üzerime kondu Oğlun bu vatan için şehit oldu ama yeniden doğdu Ağlama anam … Seninde kökenin Kürt babam gibi Ama ben Türk’üm anam, en az sizler kadar Ve bin kez daha ölürüm vatanım kurtuluncaya kadar Ağlama anam … Bana kurşun sıkan eller değil beni öldüren Biliniyor onları çok ucuza satın alıp üstümüze süren Biz Kürdüz demiyorlar mı işte o benim zoruma giden Ağlama anam … Şimdi senden son kez dinleyeceğim Öz yurdumda bana yaktığın ağıdı, sonra öleceğim ![]() Bilsinler bunların ucuz insanlar olduğunu tüm kardeşlerim Sen Ağlama anam, ben gülerek gideceğim … Ceynan_2008_İst ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAh gönül ah ![]() ![]() ![]() duydum ki hayatını sorgularmışsın kaçırdığın güzellikleri ararmışsın varmıydı öyle bir şansın hayatında kaçırılan bulamadığın tut ki vardı; tut ki öğrendin diyelim ne yapacaksın? yenimi geldi aklın başına bunca yıl hiç düşünmemişsin ![]() ah gönül ah ağıt yakıp yaralarını kanatmak; acı çekmek için mi? tüm arayışların şimdi sus yalnızlığı yaşa için için buz tutmuş güllerden, bir demet derle kendine, ödülün olsun dikkat et kaymayasın uçuruma garip gönlüm, neden kendine acımazsın ye iç yat uyu masal oku torununa bırak kendini sorgulamayı, aranma kendine eziyet yapma… Ceynan…2007…İst ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
![]() |
Canan Onuş Şiirleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canan Onuş ŞiirleriAğlayanım yok ![]() ![]() ![]() Ahlar ile vahlar ile geçti ömrüm yaşlar ile bir tut****** sevgi bile yaşamadı garip gönlüm kader sırtın dönmüş bana sevgi ona acı bana gözlerimden akan yaşlar armağanıdır onun bana fırtınayla savruldum tesellilerle avundum sevgi umdum unutuldum yandım, yandım kavruldum umutlarım kucağımda elerim düşmüş yanıma gözlerim donuk yüreğim yanık ölmüşüm ben ağlayanım yok Ceynan ![]() ![]() Canan Onuş |
![]() |
![]() |
|