![]() |
Dost Yürekli Dev Çocuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dost Yürekli Dev ÇocukDost Yürekli Dev Çocuk Hayat bilinmez bir patikadır dostum Adımlar gülüşlerin panzehiri Zaman nazlı bir nehirdir Aktıkça ütopyan aşınır Turnalar küser, Selamlar bir tenhalığa dökülür Yürek soyunur gülüşlerinden Aynalar soluklaşır Yüzler eskir El olur insan kendine Ama sen eskimiyorsun dostum Beklenen şafağın güneşi gibi yüzün Anlar sarılır takvim halkasına Renkler bölüştürür Fedakarlar paysız kalır yok sayılır çoğu zaman Ne vakit bir selamın alsam Ütopyam baharına kuvuşur Bakışlarında seyre daldım güneşin doğuşuna Semanın yalınlığına Nemruttan daha yakın bir yerde Eyüp’ün mirasıdır sabır Sabrın mirası sen Küçeler salçalı ekmekle büyüttü yılmazları Yılmazlar Feridelerde platonik sevdaları Sen ise küçeli şehirler büyütün Kavuşmaların mahçupluğa ezilmediği Çocukların şekerleri bölüştüğü şehirler Sen gibi Kimseler kulaklarını gözlerinde taşımadı Ve kimseler dilinde de yüreğini O yüzden dili çözülür insanın Dökülür derinliklerimizdeki sırlar Soluklarımız susmanın sokağına vardığında Nehirlerin akşamüstü serinliği başlar bakışlarında Sözleri umuttan ısmarlanmış acıyı eskiten türküdür sesin Sayki diyorum Bir selamın değmezse apseleşmiş ömrüme İnleyişler isyana dönüşür Heyelanlar düşman kesilir yamaçları devirir üstüme Bir serçenin çaresiz yoksulluğuna paydaş olmanın zorunluluğu durur eşikte Kasırgaların yerleşiğe geçtiği kıyıya dönüşür hayat Tırnaklar ihanet eder ana yurduna Adımlar yara alır,voltalar yarım Kardeşlik yetim kalır Hayat bilinmez bir patikadır dostum Adımlar gülüşlerin panzehiri Zaman nazlı bir nehirdir Aktıkça ütopyan aşınır Ama ne vakit yoldaşlığın eklenirse güzergaha tanıdık bir masumluğa dönüşür patika Nazlı nehir gelinliğiyle akar yüreklere İçtenliğinle ipek şallar örülür dostluğun selvi boyuna Siyahlar teninden soyunur beyazlara varana kadar Ceviz dallarında kokular damlar daralmışlığın tavanında Bütün yurttaşların çocukluk hırkasına kavuştuğu huzur denilen bir yurtsun Dost yürekli dev çocuk İhsan Bozkuş |
![]() |
![]() |
|