![]() |
İstanbul’Un Beklediği Şiir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul’Un Beklediği Şiirİstanbul… Ah seni bir an görebilmek ![]() ![]() Hasretim suzan gibi… Kalbinin henüz hiç kimsenin göremediği, Henüz hiç kimsenin giremediği sokaklarında dolaşmak ![]() ![]() İklimim hazan gibi… Kalbinin en suskun, en sevgili, en güzel caddesinde bir yer ver bana; Hayallerimi işte tam oraya inşa edeyim, Orada büyüteyim mahzun çocukluğumu, Orada gidereyim uykusuzluğumu ve orada tüketeyim suskunluğumu ![]() ![]() Sükûtum, fizan gibi… Ah İstanbul… Güven dolu hayaller sakladım sana ![]() Kimseye güvenemem, hiç- mi dersin ![]() ![]() İstanbul… Özümden özüne kanat çırpınca bütün duygular, Adına merhaba diyerek savruldular, aşk’a selam durdular ![]() ![]() Fatihin fetih gemisini karadan yürütenler, Marmara’dan vuslata uzanıp, aramıza köprüler kurdular… Çevirme benden uzaklara o efsunlu bakışını ![]() ![]() Hangi karanlık sökebilir yüzünün şems nakışını ![]() ![]() Ah İstanbul… En safi duygularla bağlandım sana ![]() Unutursun geçer, of- mu dersin? İstanbul… Aktın gönül fezasına, kusursuzca yankılan ![]() ![]() Umutlarıdır gönlümün, umutsuzca yakılan ![]() ![]() Puslu fotoğraflarda seyrettim taşını, toprağını ![]() ![]() Gözlerini göremesem de, en soğuk iklimlerinde gözlerini hayal ettim, gözlerinle ısındım ![]() ![]() Hep gecelerine çizdim yıldız yıldız sevgimi, gecelerine sığındım ![]() ![]() Bir uykusuz düş gibi nefesine sarıldım ![]() ![]() Ah İstanbul… Derya oldum, sel oldum ağladım sana ![]() Sızlanma boşuna, git- mi dersin? ![]() İstanbul… Hayallerim var, ve bu hayaller senindir! İçine düşse de har, yinede hüsün dolu haller senindir ![]() Engeller çıkarma önüme! Engelleri sen indir ![]() Şiirler yazdım sana, satır satır senindir… ![]() ![]() ![]() Kalbimi koydum en güzel yerine; yâr içinde ![]() ![]() Kış görmez yüzümüz, bahar içinde… Ah İstanbul… Demet demet şiirler topladım sana ![]() Sözlerin yetersiz, kes- mi dersin ![]() ![]() İstanbul… Sözlerim kâfi değil has sesine, ferasetine ![]() ![]() Alıştı şu yüreğim hasretine, esaretine… Ah nefesin ![]() ![]() ![]() ![]() Yok dengin ![]() ![]() ![]() ![]() Rüzgara meydan okuyan yaprağa benzer ahengin… Hadi, bir sen dol içime, bir de hüzün ![]() ![]() Ah’ı öğretir özüme yüzün… Ah İstanbul… Kalbimi besteleyip söyledim sana ![]() Bu kadar yeter, sus- mu dersin ![]() ![]() Susarım… Bir suya, bir de sana susuyorum ![]() ![]() Prangalar yedi dilim; susuyorum ![]() ![]() Feth edilmeyi bekleyen İstanbullar var, eylerim ikrar, Fetih yakındır, varsa İstikrar ! Kadim Dolunay Fikret İzgl'nln yorumundan dinlemek için tıklayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|