![]() |
Kurşun Asker - Lubomir Levçev |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurşun Asker - Lubomir LevçevKURŞUN ASKER Kent yaşamı bu bir oyun oynanır ki geceleri bulan hınzırca bulmuş deli eder adamı ![]() Buyurun işte ![]() Tam geceyarısı ![]() Zırrr telefon ![]() Sesi kargadan beter ![]() -Bölüyor uykunu ortasından ![]() Ve sen kurşun asker fırlıyorsun yataktan arıyorsun almacı karanlıkta -oldum olası görev duygusu yani- ve güçlükle yutkunarak Aloo, diyorsun, alo! ![]() ![]() Ama kaskatı susuyor öbür uçtaki ![]() Bir kötücül soluma kulağında ![]() Belli ki nişan alıp sıkıyorlar birine kurşunu ve zonklamayabaşlıyor şakakların düş falan değil yanlışlık ise hiç değil işte acımasız oyun Söz götürmez sinirlenmeye de gelmez efendim yokluyor işte birisi bizi ![]() Görünmez kulağını dayamış da uzaktan izliyor ne yapıp ettiğimizi ![]() Belki aklından çıkmış bir eski göz ağrın düşün dur bakalım hangisi? Sakın Ölüm hazretleri olmasın? Ve artık başka çare yok açık bırakarak almacı öylece kalk aç bütün ışıkları düğmesine basıver teybin doldur iki bardak ağzı ağzına geç masa başına hemen iyice yerleş olup olacağı bu, tacın tahtın çek kağıdı önüne sarıl kalemine işte efendim alınyazın! Ve ben böyle bir saatte zehir zemberek kadeh kaldırmak istiyorum ve içmek iri iri yudumlarla yaşasın şiir diyerek ![]() Şiirler! Tek varlık, elinde avucunda ozanın, düşmanı bile varsa şiirler onun en bağlı düşmanı ![]() Var olun şiirler! Kaldırma gücü neyse kanatların sizin sessiz direnişiniz de öyle, doğal yeteneğin ürünü olun şiirler ve öncüye öncülük edin hep! Edin ki onurlandırsın bizi ulaştığımız düzey, sağlığınıza -bilinenler ve bilinmeyenler- sağlığınıza, kaldır kadehini heyy kurşun asker! Bizi dostlarımız unutabilirler - bu olağan- ama düşmanlarımız hiç bir zaman! Lubomir LEVÇEV |
![]() |
![]() |
|