![]() |
Beni Yakışına .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Yakışına ..O esrarlı yangına bu can nasıl dayandı? Sahile vurdu kalbim,su yandı,kum da yandı ![]() Bir mum gibi eriyip aktı uykusuzluğum, Ölüme başkaldıran dertli uykum da yandı ![]() Yurdundan mahrum edip dolaştırdın Cem gibi ![]() Ruhumla söndü alev,sonra ruhum da yandı ![]() Kül oldu bir yiğidin figanıyla her umut ![]() Bülbülün küllerine konan puhum da yandı ![]() Böylesi bir yangını görmedi Nemrut bile ![]() Kaktüsün gölgesinde nazlı âhım da yandı ![]() Âhımdır zannederdim en belalı kıvılcım, Kirpiğine dokunan kanlı âhım da yandı ![]() Bir damla su ver bana ey çöl! Bari sen küsme ![]() Kalmadı hiçbir şeyim bak,günahım da yandı ![]() Yenilgiler bir tufan gibi çöktü üstüme ![]() Ülkem yıkıldı heyhat! Ordugâhım da yandı ![]() Köleleri her akşam duman kıldı gözlerin, Başıma tâc ettiğim padişahım da yandı ![]() İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı ![]() Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı ![]() O'ndan başka ne varsa yandı, Yandık sen ve ben ![]() O'nu göreyim diye,kıblegâhım da yandı ![]() Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
|