![]() |
Kemalettin Kamu - Atama Ağit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kemalettin Kamu - Atama AğitATAMA AĞIT ![]() Sırma sarısını yay saçlarına, Gözüne rengini koy denizlerin; Düşün dudakların en incesini, Yüzüne tuncunu ver benizlerin ![]() Onda yürüyüşün en yiğitçesi, Onda bükülmezi vardı dizlerin Gezerdi ülkede bir hızır gibi Em olup derdine çaresizlerin ![]() II ![]() Durgun bir denizi andırır dışı İçi hiç sönmeyen bir yanardağı ![]() Sesinde ıslığı eser kuvvetin, Sözünde şahlanır Hakkın bayrağı Gökle Güneş gibi buluştu onda Sezinin sağlamı, duyunun sağı Yıkarak kökünden osmanlılığı O gömdü tarihe bir ortaçağı ![]() III ![]() Dağlar dümdüz olur işaretiyle, Ürperir ovalar avazesine; Devrilir hıncına çarpar ordular Kaleler dayanmaz yelpazesine ![]() Fikrin, güzelliğin, aşkın, her şeyin Bağlıydı daima en tazesine Yaşadı başı dik, dünyaya karşı Getirdi dünyayı cenazesine! IV ![]() Onsuz kaldığın bilse tabiat Bağlar üzüm vermez, bahçeler kurur; Okşar saçlarını ezelin eli, Yüzüne ebedin ışığı vurur ![]() Övünür insanlık eserleriyle, Yurt onun sevgisi üstünde durur ![]() Adıdır kurduğu devlete temel, Ünü kurtardığı millete gurur! V ![]() Fâni varlığını kaybetti ama, Simgesi yurdumun burçlarındadır Engin ufuklara uzanmış kolu, Hızı altıokun uçlarındadır! Kadının, erkeğin hafızasında Gencin, ihtiyarın duşlarındadır Yayla yellerinde eser gölgesi, Sesi bahçemizin kuşlarındadır ![]() VI ![]() Ben mi yazacaktım göçüm gününü Dökerek ardından böyle gözyaşı? Ben ki ona büyük gezilerinde Oldumdu bir küçük yol arkadaşı En son durağına varmadan ömrün Kapadı yolunu bir mezar taşı ![]() ![]() ![]() Büyük kurucusu cumhuriyetin Hürriyet aşıkı milletin başı! |
![]() |
![]() |
|