Bir Gün Ben Ölürsem |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Gün Ben ÖlürsemBir gün ben ölürsem Bir gün ben ölürsem yüreğime sevgi gözlerime güneş toprağıma çiçekler ekin renk renk çocukların gülüşünü serpin üzerime bir de kokusunu çekeyim içime her sabah Bir gün ben ölürsem bütün ağrılarımla bırakın bedenimi toprağa çevirip güneşe yüzümü suyun ağladığı bir çeşme başında sevgiden, düşten, şiirden bir mezar yapın Bir gün ben ölürsem mezarıma güller bırakın turnalar selam getirsin uzak diyarlardan selam götürsün uzak diyarlara rüzgar nasıl inlerse dalında ağaçların nasıl çırpınırsa bir yıldız düştüğünde boşluğa bir duman gibi kaybolup gitti deyin Bir gün ben ölürsem derin nehirlerde yıkayın beni akan sularda, yağan yağmurlarda bir çiçeğin kokusuna gizleyip öksüz ruhumu nazlı bir çocuğun gülüşüne karın rüzgar acılara vursun acılar gönlümün karanfillerine beceremedi ne yaşamayı ne de gülmeyi deyin Bir gün ben ölürsem gerçekleşmeyen hayallerimle gömün beni özlemlerimle, yüreğimdeki acıyla bilirim yoktur dili derin acıların en acıyan yerimden öpsün deli rüzgarlar ve öylece bırakın beni toprağa, bendekilerle beraber Nisan yağmurları düşsün üzerime yaprağını döksün üstüme her sonbahar bir çınar bir çiçek boyun büksün, bir pınar çağlayıp gitsin yanıbaşımda her sabah uzak dağlara bakıp ağlasın benimle gençliğine doymayan oğlum için Bir gün ben ölürsem yıldızlara saklayın gözyaşımı en acılı halimle hatırlayın beni en perişan halimle üzerime şiir serpin gözlerime yağmur oğlumun acısını gömün benimle acısın yüreğim sonsuza / Sığındığın şiir yok artık ışığı söndür kalbim şimdi uyku vakti uyku vakti uyku vak uyku v uyku Nuri CAN |
|