|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ettiismail, içindeki, ifşa, sarigene, yalnızlığı |
![]() |
İçindeki Yalnızlığı Kim İfşa Etti-İsmail Sarigene |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçindeki Yalnızlığı Kim İfşa Etti-İsmail Sarigeneİçindeki Yalnızlığı Kim İfşa Etti ? Ne bir cümle kadar kısa, Ne bir sevda kadar uzun olmasa ömrün / gitme Ölüm içindeki yalnızlığı ifşa etse de, Sakın ben ölmeden ölme ![]() ![]() Kim bilir sen bu saatlerde içindeki yalnızlığın gırtlağında ölümü solurken, ben sana büyüyorum dua dua ![]() Gözlerimde irinleşen Yusuf?un kuyularını kaparken ne olur gitme ![]() Vazgeçme sakın cümlelerime nasır olmaktan ![]() Gitme benden ben sana gitmeden ![]() ![]() Sakın ölme düşlerime Elifi doğurmadan? Hadi yüreğimi bas yarana, berene ![]() Sevdadan bütünlemeye kalmış bu yüreği serum yemiş kollarına ört ![]() ![]() Ve bana sus harf harf ![]() Sakın ben ölmeden ölme? ölme Ne çabuk unuttun ? Senden önceki kadavra hükmündeki gözlerimi ? Ne çabuk unuttun ? Saçlarımdan örüp bedenimin gölgesine kendimi hunharca astığım gecelerimi ? Kendi ellerimle gömdüğün bu yüreği seninle yeniden yeşerttim ben ![]() ![]() Göğsü bozkır dikenlerine alışık bu beden senin gözyaşlarının tuzunda açtı tüm güllerini ![]() Bir cümleye bile sığdırılamayan kanlı gömleğim senin gökyüzünde yıkandı sonra da senin gözlerinin renginde hayata gözlerini açtı? Ne çabuk kuruttun ? Sana sicim sicim akan gözyaşlarımı ? İmkansız olsa da tek seninle ellerimle aldığım Elifimin çığlıklarını ? Sus ve ağla? Ayak dibine düşsün gözyaşların ![]() ![]() Kızarsın gözbebeklerin? Gitme diyorum sana? Gitme? Ölüm göz kırpsa da sana, sakın verme ellerini an?lık depremlere ![]() ![]() Unutma ey hayat / unutma ey gül-ü râna, Döşeğine kadar uzasan da elleri ölümün, Sakın verme ellerini? Unutma yar, Seni yaşamak, ekmeği iki bölüp bereketini kokmak gibi bir şey ![]() ![]() Seni özlemek, suyu avuçlarında bekletmek gibi tarifsiz ![]() ![]() Ve seni sevmek, hayatı şah damarlarında ? sen diye ? hissedibilmek? Yırtıyorum dudağımdaki tüm alfabeyi ![]() ![]() Haykırıyorum cümle cümle? Ben ölmeden ölme ![]() Ölme? ![]() Ölme diyorum çünki? Sadece sen nefes aldığı için bildiğim, Sadece sen varsın diye merak ettiğim bir zamanın en özleminde özlenmektesin ![]() Kaç gün, kaç asır oldu gözlerinin kirpiğinde ıslanmayalı ? Kaç saat oldu sesinin yokluğunda uyanmayalı ? Sus ve tek bir kelime etme ![]() ![]() Kirpiğimin en ince yerinde özlenmektesin ![]() ![]() Hadi durma, eteklerindeki güneşi toprağa gelin edip çök yüreğimin gökkuşağına ![]() Saçlarını çöz ve bırak kollarını omuzlarımın rüzgarlı tepelerine ![]() ![]() Yaslan mutluluk sıradağlarıma ![]() ![]() Ve giyin üzerine beni ![]() ![]() Hiç çıkarma ![]() ![]() Çünki ben hep seninim? Kısıyorum radyomun sesini ![]() ![]() Yüreğime kaydettiğim senli nağmelerini dinliyorum ![]() Dinledikçe sen oluyorum ![]() ![]() Sen oldukça büyüyorum? Ve ben büyürken sende, Sakın gitme benden? Gitme? Gitme diyorum çünki; Sadece sen söylediğin için ezberlediğim, Sadece senin varlığın var diye içine girdiğim bir şarkının içinde beklenmektesin ![]() Ne çabuk unuttun bendeki seni ? Yüreğimde kapladığın yerin ne kadar büyük olduğunu ? Sus demeyeceğim bu sefer ![]() Ben?le başlayıp sen?le biten bir cümle kur dudağının sevda kokan pınarlarından ![]() ![]() Biz ki; hiddetlenerek tutulduğumuz, hissederek soluduğumuz ve özleyerek umut bulduğumuz yolun son iki yolcusuyuz ![]() Aldırma gelecek trende bize yerin olmayışına ![]() ![]() Biz ki; omurgalarımızın gölgesine birbirlerimin yüreğine sığdıracak kadar büyük cümleyiz sevda lugatinde ![]() ![]() Bırak hiçbir masal kabul etmesin Elif?imizin beyaz duvağından düşen rengarenk balonları ![]() ![]() Bırak hiçbir dağ yol vermesin söz verdiğimiz yarınlara ![]() Tek bir cümleye sığdırılamasa da adlarımız, biz tek bir sevdayız dudak paylarımızda ![]() ![]() Ey özlemini özlediğim en büyük özlemim; Hafızanı yokla ve dinle ![]() ![]() Biz ki, bu yola ? çatısı olmayan düşten ? koyulduk ![]() ![]() Senin cebinde bir miktar umut, Benim cebimde bir avuç nefes? Bir dirhem sevgiydi aradığımız ![]() ![]() Şimdi aynı yürekte nefes almakta isek, Aynı yolda umuda büyümekte isek, Ve aynı kıyıda Elif?e yürümekte isek? Hadi durma öl, Beni ölmemelere bırakarak? Hadi durma git ![]() ![]() Beni bensizliğe satarak? Ne olur ölme sevdam?Ölme? Öleceksen az bekle? Bende geliyorum? Satırlar bize sırtını dönse de, Bari ölüm tek şahidimiz olsun ![]() - Sana en büyük duam; aldığım nefestir - |
![]() |
![]() |
|