![]() |
Nokta Noktam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nokta NoktamDün bir dosttan, uzun bir mektup aldım Beni anlatmış sana ve sen ona "Unuttum artık onu" demişsin ![]() Hem bu sözü gülerek, Medar-ı iftihar ile söylemişsin ![]() Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Çünkü; unutmak için Önce unutulmak gerek Oysa ki sen, Hala bende esen, Eski kavak yelisin ![]() Unutamazsın ![]() ![]() ![]() Kan değil, tüküremezsin, silemezsin dudaklarına, dişimle yazdığım İki heceli adımı Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Seninle biz, halâ bir kabukta İki badem içi gibiyiz ![]() Baharsın; kokacaksın Güneşsin; yakacaksın ![]() Sabah yatağım kadar rüyâ dolu Sabah yatağım kadar sıcaksın Unutamam Unutamazsın! Şimdilik bu kadar ![]() Öbür mektubuma daha diyeceklerim var Darılma bana, gücenme sakın Bursa günlerinin bembeyaz ufkundan Binlerce selam sana ![]() Bahar başladı nokta noktam Bursa da bahar, veriminde toprak ana Aylar var ki sana tek satır yazamadım Oysa ki şimdi mevsim bahar Ötüşlerde adın, kokuşlarda tadın var Artık yazmalıyım ![]() Takvime baktım bu sabah, Ayrılalı 36 ay olmuş ![]() Düşün ki Nokta Noktam 36 ay denilen nesne tam 13140 gün eder ![]() Bunca uzun ayrılıksa; İnan bana Nokta Noktam İnsanı, herşeye küskün eder ![]() İnan bana ![]() ![]() ![]() Ve tek hasretim sana Düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Aşıklar pazarına çıkan yolu düşünüyorum ![]() Bu yolun sağında yükselen Her geçişinde penceresinden tebessümler gelen Bahçesinde iri yedi veren, Kayısı gülleri açan evi düşünüyorum ![]() Bir türlü gelmiyor düşüncelerimin ardı ![]() Bahar başladı Nokta Noktam ![]() Bursa da bahar, Gönül ufkunda yağmur bulutları Cennet olsa artik sevmiyorum Sevmiyorum sensiz baharı ![]() ![]() ![]() Bu gece Yılbaşı ![]() ![]() ![]() Bursa da kar yağıyor Nokta Noktam Bursa da kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi hatıralar Bursa da kar yağıyor, Bursa da kar ![]() ![]() ![]() Bu gece yılbaşı ![]() Bilirsin ki Nokta Noktam Yılbaşında hesaplanır Çoğu zaman insanların yaşı ![]() Bu gece yılbaşı ![]() ![]() ![]() Tokmaklarında yirmi dört hece Eğilip üstüme sessizce Şehrin kule saati Bilir misin Nokta Noktam? Bilir misin, bilir misin ne dedi? " kutlu olsun, yaş 22 dedi ![]() Ve bir el saçlarımdan tutarak Kalbimi sana kadar sürükledi ![]() Bu gece yılbaşı, Bursa ayakta Çalınan Tuna dalgaları komşu plâkta ![]() Ne de kıvrak bu vals havası Başladı yine gönlümün Üç yıl evvel ki kanaması Ne günlerdi o günler cancağızım Ne günlerdi ![]() ![]() ![]() Ben, on yedisinde sevgilerin sisinde Başı duman duman bir kız ![]() Sen, yirmi üstünde Gönlü gördüğü her güzelliğe nişanlı Öylesiye bir delikanlı ![]() Ne çabuk geçti zaman ![]() Hey gidi Dünya hey ![]() ![]() ![]() Bu gece yılbaşı Dışarıda kar yağıyor ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi eski hatıralar Köşede bir kırlent, kırlentde bir resim ![]() Bursa da bahar ![]() ![]() Hava berrak, hava ılık Hava temiz Ve sularda sarmaşan gölgemiz Bu gece yılbaşı, Bursa ayakta Çalınan Tuna dalgaları değil artık Komşu plâkta ![]() Gönlüm bu diyardan çok çok uzakta ![]() Dışarıda kar yağıyor ![]() Dışarıda kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi Eski hatıralar ![]() ![]() ![]() Rıza Polat Akkoyunlu |
![]() |
![]() |
|