![]() |
Türküler Kül Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türküler Kül OlduTürküler Kül Oldu Paramparça ruhum ellerinde ![]() Tomur güllerim kana kesmiş Aklım, bedenimi aldatıyor ve Birgün, mutlaka! diyorum ![]() Huzur! adını vereceğim bahar dallarına koşuyor ellerim Yüreğimin içinden sızan gözyaşımdır ![]() Aptal! damgalı çocuk gözlerimdeki heyecan, düneydi ![]() Terbiyesiz! şerhi düşülmüş künyeme silinmeyen kalemle ![]() Katı kurallı bir yasa taslağının, içine sıkıştırılmış kadın yüreğim ![]() Sevdaya sıkışmış, Aşka sığınmış oysa ![]() Sadece sevmiş, çırılçıplak ![]() Yarın yok, biliyorum ![]() Güzden kalma birkaç yaprak, çiçek bozuğu ve tohum düşüyor avuçlarıma ![]() 'solgun bir gül oluyor dokununca' Güneş ısıtmıyor lodosta ![]() Bu lodos, başka lodos zannımca ![]() Kışın kasveti çöktü ruhuma ![]() Yaslı gecem, yaşlı yastığa sığındı ![]() Karsız boran, boransız kış olmuyor ![]() Yağmursuz çimen, bitmez/bilesin ![]() Kırlangıçsız gelmez bahar, leylekler dönmezse yuvalarına ve de turnalar, dereler coşmazsa yatağında o bahar, bahar olmaz, çiçek dalda durmayınca ![]() Oysa, her gece göğsüme sığınıyordu ellerim ![]() Omuzunda ağlanacak yeri özenle seçiyordum ![]() Sözlerim, gözlerinden çoktu, sen bilmiyordun ![]() Duymuyordun bakışlarımın sesini ![]() Kendime sığınan beni çekip çıkarmıyordun ![]() İttirdiğin her an, vicadanın olup da gelecek uykuna gölgem ![]() Uykuma geldiğin her gece, uykunda soyunduğum her saat, şiirin olacak dilinde/bilesin ![]() Türkü olmaz bu şiirden, tutmaz nağmesi, notası ![]() Beyazı olmaz, karaya çalmaz, ala, yeşile bezenmez girerse bağlamaya bu şiir ![]() Tezene tutuşur Onurum Pul! Türküler kül, dut ağacı, köz olur bilesin ![]() Sezer Nişancı |
![]() |
![]() |
|