![]() |
Ben Senden Önce Ölmek İsterim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Senden Önce Ölmek İsterim!Ben senden önce ölmek isterim! Ben senden önce ölmek isterim ![]() Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun? Ben zannetmiyorum bunu ![]() İyisi mi, beni yaktırırsın, odanda ocağın üstüne korsun içinde bir kavanozun ![]() Kavanoz camdan olsun, şeffaf, beyaz camdan olsun ki içinde beni görebilesin ![]() ![]() ![]() Fedakârlığımı anlıyorsun : vazgeçtim toprak olmaktan, vazgeçtim çiçek olmaktan senin yanında kalabilmek için ![]() Ve toz oluyorum yaşıyorum yanında senin ![]() Sonra, sen de ölünce kavanozuma gelirsin ![]() Ve orda beraber yaşarız külümün içinde külün, ta ki bir savruk gelin yahut vefasız bir torun bizi ordan atana kadar ![]() ![]() ![]() Ama biz o zamana kadar o kadar karışacağız ki birbirimize, atıldığımız çöplükte bile zerrelerimiz yan yana düşecek ![]() Toprağa beraber dalacağız ![]() Ve bir gün yabani bir çiçek bu toprak parçasından nemlenip filizlenirse sapında muhakkak iki çiçek açacak : biri sen biri de ben ![]() Ben daha ölümü düşünmüyorum ![]() Ben daha bir çocuk doğuracağım ![]() Hayat taşıyor içimden ![]() Kaynıyor kanım ![]() Yaşayacağım, ama çok, pek çok, ama sen de beraber ![]() Ama ölüm de korkutmuyor beni ![]() Yalnız pek sevimsiz buluyorum bizim cenaze şeklini ![]() Ben ölünceye kadar da bu düzelir herhalde ![]() Hapisten çıkmak ihtimalin var mı bu günlerde? İçimden bir şey : belki diyor ![]() 18 Şubat 1945 Piraye Nâzım Hikmet |
![]() |
![]() |
|