![]() |
Ve Denetim Başladı...... |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Ve Denetim Başladı......![]() VE DENETİM BAŞLADI ![]() ![]() ![]() İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan ekipler, sigara yasağının kapsamının genişletilmesi üzerine bazı işletme ve lokantalarda denetim yaptı ![]() Sağlık Müdürlüğünden 2 çevre sağlık teknisyeni, bir zabıta ve bir polis memurundan oluşan denetim ekibi, Bakırköy'de lokanta, kafe ve kahvehanelerde tütün ürünleri tüketimine ilişkin incelemelerde bulundu ![]() Ekip sorumlusu çevre sağlık teknisyeni Hasan Dönmez, sigara yasağının kapsamını genişleten düzenlemeyle ilgili işletme sahiplerini bilgilendirdi ![]() Ekip ayrıca, işletmelerdeki yasal uyarı levhalarına ve kül tablası bulunup bulunmadığına baktı ![]() ![]() Ekibin denetim yaptığı bir kahvehanede, yalnızca çay eşliğinde kağıt oynandığı görüldü ![]() ![]() İşletmelerinin önünde sigaralarını içen bazı vatandaşlar da yeni uygulamaya alışmakta çok zorlanacaklarını dile getirdi ![]() ![]() Önce uyarı sonra ceza Çevre sağlık teknisyeni Hasan Dönmez, yaptıkları denetimlerde gerek vatandaşların, gerekse işletmecilerin yasaya uyduğunu gördüklerini anlattı; denetimlerin devam edeceğini ifade etti ![]() Bakırköy sahilindeki müzikli eğlence mekanlarında da gece denetim yaptıklarını belirten Dönmez, buralarda da yasaya uyulduğunu, vatandaşların işletmenin dışına çıkarak sigara içtiklerini gözlemlediklerini söyledi ![]() Bir iş yerine önceden tebligat yapılmışsa cezai işlem uygulayacaklarını belirten Dönmez, tebligat yapılmadıysa bir kereye mahsus uyarıda bulunacaklarını kaydetti ![]() Bakırköy'de yaklaşık 1000 iş yerine tebligat gönderildiğini anlatan Dönmez, "Bir işletmede vatandaş sigara içiyorsa 69 TL para cezası uygulanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Beşiktaş Sağlık Müdürlüğü'nden 2 doktor, 1 çevre sağlığı teknisyeni, zabıta ve polisten oluşan denetim ekibi, Beşiktaş Çarşısı'nda balıkçı restoranları, kafeterya ve kahvehanelerde tütün ürünleri tüketimine ilişkin denetim yaptı ![]() İşletmelerde kapalı mekanda sigaranın yasak olduğuna ilişkin uyarı levhalarının bulunup bulunmadığını kontrol eden ekipler, işletme sahiplerini, levhaları müşterilerin görebileceği yerlere asmaları, üzerinde şikayet için emniyet ve kaymakamlığa ait telefon numaralarının yer alması konusunda uyardılar ![]() Denetim ekipleri ayrıca, kapalı mekanlardaki masalarda küllüklerin kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol ederek, küllük olan işletmelerden bunları kaldırmalarını istediler ![]() Ayrıca, dışarda içilen sigaranın dumanının kapalı mekana gitmemesi için kapıların kapalı tutulması uyarısını da yapan ekipler, bugün uygulamanın yeni başlaması nedeniyle cezai işlem uygulamayacaklarını, bu denetimin sadece uyarı amacı taşıdığını belirttiler ![]() İşletmeci ve müşterilerin görüşleri AA muhabirine uygulamaya ilişkin görüşlerini açıklayan restoran işletmecilerinden Ahmet Çelen, uygulamayı desteklediğini, ancak halkın buna nasıl alışacağını bilmediğini söyledi ![]() Şu anda yaz mevsimi nedeniyle bir sorun olmayacağını, ancak Eylül ayından sonra kışa doğru tepkilerin başlayacağını dile getiren Çelen, yasağın işlerini etkileyeceğini zannetmediğini kaydetti ![]() Nargile kafe müşterilerinden Murat Kostanyan da haftada birkaç gün nargile içmeye geldiğini ve çok sevdiğini belirterek, "Kışın bizim için büyük sorun olacak ![]() ![]() Sigara yasağını desteklediğini, ancak nargilenin bu yasak içine alınmaması gerektiğini savunan Kostanyan, "Nargile, Osmanlı'dan gelen bir kültür ![]() ![]() Viçen Bitlisyan da Beşiktaş ve Tophane'de sadece bu amaçla nargile kafeler açıldığını ve sadece bu işin yapıldığını ifade ederek, "Nargilenin yasaklanması çok mantıklı gelmiyor ![]() ![]() Beşiktaş Çarşısı'nda açık alanda sigara içen Ayşe Güngörmüş de Berlin'den geldiğini ve sigara içmesine karşın yasağı olumlu karşıladığını belirterek, halk sağlığı açısından bunun çok önemli olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini söyledi ![]() Fatma Biçer de insanların yasağa uymasını beklemediğini kaydederek, "Sigara içmeyenler kapalı mekanlarda pasif içici durumuna düşüyordu ![]() ![]() ![]() ![]()
|