![]() |
Bana Hüznün Resmini Çizebilir Misin Abidin? İsmet Baygın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bana Hüznün Resmini Çizebilir Misin Abidin? İsmet BaygınBana hüznün resmini çizebilir misin Abidin? Ah bu şiirler; bir başka yazılıyor geceleri ![]() ![]() Birde ağlayan bir müziğin notalarını ıslatıyorsa dudaklarım ![]() ![]() Henüz resmedilmemiş bir hüznün çizgilerini taşır suretim ![]() ![]() Bana hüznün resmini çizebilir misin Abidin? Ben resmin olmayan tarafından büyüdüm ![]() ![]() İşte bu yüzdendir içten içe döküntülerim ![]() ![]() Şimdi uykuya çıkan bir kaç rüzgar taşır omuzlarım ![]() ![]() Yastığımın boşluğuna düşürdüğüm hıçkırıkları toplarken, Saç tellerim; bir korkunun ürpertisini anlatan türkü çalar ![]() ![]() Karabasanları hesaba katmadan ![]() ![]() ![]() Ölümü her karşıma aldığımda, saklandığım yerden yakalanırım ![]() ![]() Ve gökyüzü kahkahaya boğulur, yağmurun teni kurumadan ![]() ![]() Birazda sokaklar ağlamalı artık! eksik atılmış adımları fark ettikleri zaman ![]() ![]() Acı sürsem gözlerine bu kentin, gözlerinden akıtır mı beni? Şiirle, şiir olma diyordu bir adam! Tamda çocukluğuma ağza alınmayacak küfürler öğretirken ![]() ![]() ![]() Bilmem; kaç kez katlettim satır aralarında kendimi… ![]() Ele verirken beni şiirlerim, Gecenin en koyusunda patlak verirdi cinayetlerim… Henüz öldürdüğüm cümlelerin yakınlarına taziye mesajı yollamamışken ![]() ![]() Usul usul yaramı terk eden kanımın izini sürüyorum şimdi ![]() ![]() Göçebe bir hikayesi vardı dilimin ![]() ![]() Tüm ayrıntıları, harflerimin kokusuna devrettim ![]() ![]() Bağdaş kurmuş bir rüyanın davetsiz misafiriyken ben, Kırmızı ışığına yakalanıyor sözcüklerim gecenin ![]() ![]() Tamda karşıdan karşıya geçmek isterken cebinde biriktirdiği gülümseyişler… İsmet Baygın |
![]() |
![]() |
|