|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adiloş, bebenin, diyarbekir, kalesinden, ninnisi, notlar |
![]() |
Diyarbekir Kalesinden Notlar Ve Adiloş Bebenin Ninnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbekir Kalesinden Notlar Ve Adiloş Bebenin NinnisiDİYARBEKİR KALESİNDEN NOTLAR VE ADİLOŞ BEBENİN NİNNİSİ 1 ![]() Varamaz elim Ayvasına, narına can dayanamazken, Kırar boynumu yürürüm ![]() Kurdun, kuşun bileceği hal değil, Sormayın hiç Laaaaal ![]() ![]() ![]() Kara ferman çıkadursun yollara, Yarin bahçesi tarumar, Kan eder perçem Olancası bir tutam can, Kadasına, belasına sunduğum, Ben öleydim loooy ![]() ![]() ![]() Elim boş, Ayağım pusu ![]() Bir ben bileceğim oysa Ne afat sevdim ![]() Bir de ağzı var dili yok Diyarbekir Kalesi ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Açar, Kan kırmızı yediverenler Ve kar yağar bir yandan, Savrulur Karacadağ, Savrulur zozan ![]() ![]() ![]() Bak, bıyığım buz tuttu, Üşüyorum da Zemheri de uzadıkça uzadı, Seni, baharmışın gibi düşünüyorum, Seni, Diyarbekir gibi, Nelere, nelere baskın gelmez ki Seni düşünmenin tadı ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Hamravat suyu dondu, Diclede dört parmak buz, Biz kuyudan işliyoruz kaba - kacağa, Çayı kardan demliyoruz ![]() Anam sır gibi saklar siyatiğini, "Yel" der, "Baharın geçer" ![]() Bacım, ikicanlı, ağır, Güzel kızdır, bilirsin ![]() İlki bu, bir yandan saklı utanır Ve bir yandan korkar Ölürüm deyi ![]() Bir can daha çoğalacağız bu kış ![]() Bebeğim, neremde saklayım seni? Hoş gelir, Safa gelir, Ahmed ARİF'in yeğeni ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Doğdun, Üç gün aç tuttuk Üç gün meme vermedik sana Adiloş Bebem, Hasta düşmeyesin diye, Töremiz böyle diye, Saldır şimdi memeye, Saldır da büyü ![]() ![]() ![]() Bunlar, Engerekler ve çıyanlardır, Bunlar, Aşımıza, ekmeğimize Göz koyanlardır, Tanı bunları, Tanı da büyü ![]() ![]() ![]() Bu, namustur Künyemize kazınmış, Bu da sabır, Ağulardan süzülmüş ![]() Sarıl bunlara Sarıl da büyü ![]() ![]() ![]() Ahmed ARİF |
![]() |
![]() |
|