![]() |
Ay Üşüyordu Dün Gece |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Üşüyordu Dün GeceAy Üşüyordu Dün Gece Uyumuştum düşlerim düştüğü vakit ![]() ![]() ![]() Bir yıldızın siluetinde gördüm Ay üşüyordu dün gece ![]() ![]() ![]() Süreyya semada sefillere oynuyordu Fosforlu gecenin ışığı sönmüş Çobanyıldızı beşinci parçasını arıyordu Sersefil çaresiz ![]() ![]() ![]() Ki gördüm zaten Ay üşüyordu dün gece Titreyerek gecelere ![]() ![]() ![]() Anlayamadım gecede ki berduşluğu Sarhoş olan bendim oysa İçmeden sarhoş olurdum ya hani Sonradan fark ettim yokluğunu Bende ki aşk sarhoşluğuydu ![]() ![]() ![]() Gözlerinden düştüğümden beri Hayat vurmaya başlamıştı tokadını Bir bir yüzüme ![]() ![]() ![]() Hayallerimi saklar oldum iç cebimde Ki gözlerimle gördüm Senden sonra ![]() ![]() ![]() Ay üşüyordu her gece ![]() ![]() ![]() Ve gittiğinde ![]() ![]() ![]() Gündüzlerim saklanır oldu göz kapaklarıma Kirpikleri döküldü gecelerimin Sensiz bir yarımı hissediyorum ama Diğer yarım yok olmuş Yokluğunda ![]() ![]() ![]() Gecelere sığdıramadığımız Bir yıldızımız vardı hani Mehlika ![]() ![]() ![]() Her gece ışığını çekerdik içimize Onu bile sığdırırdık hayallerimize Sen ben aşkımız ve Mehlika ![]() ![]() ![]() Gözlerinden düştüğüm gece Bütün yıldızlar dururken yerli yerinde Mehlika kaymıştı bir tek Işığı sönmüş, sessiz ve derinden ![]() ![]() ![]() Yıldızlardan anladım Hayat oyun oynuyordu benimle ![]() ![]() ![]() Oysa gözümle görmüştüm Senden sonra ay üşüyordu her gece ![]() ![]() ![]() Şimdilerde ![]() ![]() ![]() Sensizliğe sığdırdım tüm galaksiyi Sen gelene kadar Hiçbir yıldız kaymayacak gözkapaklarımdan Eğer gelirsen bir gün Mehlika bile eksik olmayacak Gönül şualarımdan ![]() ![]() ![]() Ve uyandım ![]() ![]() ![]() Kirpiklerimden ha düştü ha düşecek Bir damla yaş Ve Mehlika semada kaymamak için verirken savaş Fark ettim her şeyi 'Bir hayata birde sensizliğe bu telaş' ![]() ![]() ![]() Enes Aktaş |
![]() |
![]() |
|