![]() |
&Quot; Şubat Tadında &Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot; Şubat Tadında &Quot;Güne üstü kapalı bir gece yıldızlar aya küskün bende hislerimin tetikçisine ![]() ![]() Şairi meçhul şiirlerle ve boğazımdaki kördüğümlerle kinimin sevgime koyduğu elle ne hazin yol almak yakın geçmişe ![]() Attığım her adım varacağım noktaya mesafe artırırken gördüğüm her baykuş hayra yorumluyor şerri ötüşüyle ![]() Baykuşlar da sırdaşım bundan böyle yabani, alaycı gülüşleriyle ![]() Karşıma çıkan ilk durak hayatı yudum yudum zıkkımlandığım umuda kırkbir mum yaktığım sahibi meçhul mey''hane aslında yegane sığınağım üstü kapalı hiserime ney''hane ![]() Şuur altı Şubat tadında, fuzuli mezelerle donanmış yine o eski masa çayıma rakı katan aşk''la gönlüme çay sallayan hevesler ucube kavgada ya beyhude heveslere koşacağım gecenin sonunda, ya da dingin kalacağım aşk''da ![]() Geçmişin sararmış yaprakları gözlerimden birer yaş olarak dökülürken bu gece umarsızca, beklentisiz omuz silkiyor bitkin zihnim geleceğe ![]() Sırrını çözemediğim iki nefes arası felsefede ürkekliğimle girdabına saklandığım her köşe o sokak lambası şahidimdir ki yeminliyim artık ne sevmeye ne de ![]() ![]() ![]() ![]() Dilim döndüğünce en az beş dilde ahlakım el verse söveceğimde işte, nafile ![]() ![]() "kadınım bir nebze" Aldığım her nefes batıyor sol yanıma ellerim titriyor koynumda sonra; nikotin sarısı sonbahar dudaklarımda gözlerimden yağmurlar d/üşüyor kanıyor usulca ![]() ![]() ![]() İçimde ki acıyla uyandığım sabahın ayazı soğutuyor geceden kalma yüzümde yanan külleri acının sebebi belki Aşk, belki hasret belki de içinde olmayi istemediğim amansız gaflet ![]() Penceremde ki umut kırıntılarıyla beslediğim güvercinler uyanmak istemediğim her günde teslim alıyor öfkemi zehrini düşmana akıtmış akrep kadar sakinim şimdi ![]() Aslında, ne gün doğuyor gecemin sonunda ne devran dönüyor, farkına varamamışım ama dünyam duralı hayli zaman oluyor ![]() Şuur 6/ Şubat Tadında* Nar-ı Çiçek |
![]() |
![]() |
|