![]() |
Hasan Selçuk Birdal Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriÖldürmek İstediğim Seni Öldüremedim Dün gece kaç kez vurdum seni Kaç kez tetiğine dokundum yüreğimin Kaç kez gözlerimi kapattım Hedefi kurşunda gözlerini Kaç kez idam ipine astım yüreğimde seni Kaç kez kazdım toprağın en karasında Bir boy mezar gövdene Kaç camii'nin minarelerinde Sela'nı okuttum Sesi en has şeffaf hafızlara Ölmedin Öldürmek istediğim yüreğimden öldüremedim Kaçtım kendi ruhumu bedenimde bırakarak Kurtarırım sandığım kendimi kurtaramadım Yüreğime bağladığım umudun Ölüm olduğuna yakalandım Ölümü öldürmeye çalıştım öldüremedim Ölmedi içimde cesetleşen aşkın ![]() Kaç kez sarıldım Kurşun bakışlı yıldızlara Kaç kez kaydım düştüm uzaklara Kaç kez yakamozla denize gömüldüm Boğmak istedim seni nefesimde ![]() Kaç kez tetiğine dokundum hayatın Kaç kez kalp kurşunuma hedef aldım seni Kaç kez idam ipini yaşamın boynuna taktım Bir boy mezar kazdım gövdeme Boydan boya uzandım toprağa Parmağımı bıraktım tetiğine hayatın Öldürmek istedim içimde seni Ölmedin Öldürmek istediğim yüreğimde öldüremedim seni Kaçtım Kaçıp kurtulurum senden sandım Kurtulamadım Sarmış her zerremi sevdan İçimde boy boy cesetleşmişsin Kokun beynime karışmış Alnımda sevda mor giyinmiş Kaç kez ölüme beyaz giydirmek istedim Kaç kez beyazlardan aşk'a içerledim Kaç kez renklerde haykırdım Soldu hepsi içimde Çıkarıp atmak istedim çıkartamadım Yüreğimde solmuş her renkte aşk Alıp ta baharlara atamadım Olmadı ölmedin Öldürmek istediğim seni öldüremedim ![]() Kaç kez yürek kurşunuma hedef aldım seni Parmağımı bıraktım tetiğine kalbimin Söküp atmak istedim Yüreğimdeki sana doğrulttum Kaç kez idam ipini İçimdeki aşkın boynuna taktım Kaç mezarlıkta boyuma mezar kazdım sana Kaç kez öldürmek istedim seni içimde Olmadı ölmedin Sevdan sarmış hem fanimi hem de ahiretimi Öldürmek istediğim seni öldüremedim ![]() Ölmedin ![]() Hasan Selcuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriGit Sus Gelmiş gibi git Kimse görmesin varlığını üstümde Doğmazları doğurtma içimden Gözyaşlarıma düşme ıslağım zaten mevsimlere ![]() Kıyılarıma düşme çığ gibi El çırpmasında yüreğimi alma benden Sus ey sevgili Bakışların güneş değil Yırtma bulutları Bırak yağmur yağsın çaresizliğime Tekliğim varlığına çok gelir Git ey sevgili ![]() Yokluğuna çoğalır bine vururum Adım hayat olur gitmelerine Hiç olmazsa ellerimde ihanetlerin kalmaz Sessizliğe sarılır bir köşede Onurluca sevmeye acı olur Aşk kanarım yokluğunda Git ![]() Git ey sevgili Geldiğin gibi git Kimse görmesin bakışlarımda kalan seni Bakışlarım yol değil ![]() Kucaklayamam ki gitmelerini Gidişin sessiz bir çığlıktır Durduramam ölümü Git ey sevgili Ben değildim gitmelerin koynunda aşkı bırakan ![]() Sevdaya susturucu sıkan ![]() Sus ey sevgili Sus ki haykırışlar onurluca kalsın ![]() Yalvarışlarım henüz sustu Sus ve çekil ![]() Gurura dokunmasın ihanetler ![]() Onurluca uyusun aşk Ölümsüzleşsin adın sevdayla içimde Dokunma ey sevgili Dokunuşlarının izi yara açıyor Bölüyor bin yerde yüreğimi Dokunmadan yüreğime git Git ey sevgili Nefesi alınmış yağmurların Damlasında boğ içimden aşkı git Yokluğun hiç olmazsa geleceğine umuttur ![]() Umudu beklemek onurdur Onuruma dokunmadan git Gelmiş gibi git Kimse görmesin seni bende git ![]() Hasan selcuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriHoşgeldin Koca Yürek Saat zamanla dansa duruyor Zaman bir yıldızla göğe vuruyor Gök güneşe gülümsüyor Güneş mevsimini şaşırmış heyecanla Bir güzellik doğuyor Bir bebeğin ruhunda aşk Aşk hayata doğuyor… ![]() ……… Ne güzelsin eyyy bebek Ne berraksın eyyy bebek Hayatın yüzüne gülümseyerek Hoşgeldin koca yürek… Hoşgeldin dünya yürek ![]() … ![]() Hoşgeldin umuda nefes nefes Hoşgeldin kalbe yüreğe dost ve eş ![]() Hayata aydınlık doğdu Varlığınla koca bir güneş Hoşgeldin koca yürek Hoşgeldin sevdaya eş… Mevsim sonbahar Bir efsane doğuyor Güneş kıskançlıktan bulutları yırtıyor Bir bebeğin ruhunda Koca bir yürek doğuyor Kar güneşle dansa duruyor Hayat efsaneleşiyor Dünyaya müjde geliyor Çiçekler şahlanıyor Kar altında kardelenler gülümsüyor Bir bebeğin ruhunda aşk Aşk hayata doğuyor… Ne güzelsin eyyy bebek ![]() Ne berraksın eyyy bebek ![]() Yer yüzüne Ve gökyüzüne gülümseyerek ![]() Hoşgeldin koca yürek ![]() Hoşgeldin dünya yürek İyi ki doğdun diyerek Selam olsun sana Güzel yürek… ![]() Hasan selcuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriSevdanın Hassından Durdum Sana Sesi kulağımda sevdanın Büyüsüne sarılmış yüreğim Kapatıyorum gözlerimi İçimdeki ışıklara dokunuyor kalbim Heyecanlı bir seste aşkın Gülücüklerini okşuyor yüreğim ![]() Bir fısıltı gibi dünya Rengini sürmüş dudaklarına Dudaklarında ince bir ses Ruhuma dokunuyor kulak zarımda Ömür sarmaş dolaş aşkın heyecanında Bir daha fısıltı duysam Rüzgarların en hafifi gibi Ama fırtınanın en sıcağı gibi Dokunsa yürek uçlarıma Hafif bir heyecanla Bu fırtınayı deniz kıskanırsa Dalgalar yorulurmu dibe vurmaktan Ya da o dalgalar kırbaçlar mı yüreğimi Yüreğim ağlar mı sessiz aşkın soluğunda Kalbim yorulur mu aşkı taşımaktan Ya da ![]() Acaba suskun olan aşkın Hassı mı sarmış sarmalamış her zerremi Titriyor musun aşka dokununca Ellerindeki uyuşma mı yoksa Yürek uçlarıma dokunan Dudakların mı yoksa kuruyan Aralama sakın gözlerini Derin bir iç geçir Bakışlarında her zerreme Sevdanın hassında durdum sana Bir daha fısılda kulaklarıma ![]() Rüzgarın hafifinden Fırtınanın iç geçireninden Dokunsun dudakların yürek uçlarıma Hafif bir heyecanla Al demeden alma dudaklarını aşkın alnından Zamanı ve mekanı yok sevdanın başka Donup kal her zerremde Ellerini yüreğini alma yüreğimden Yıldızları al gökyüzünden Geceler dudaklarına sarılınca ![]() Dudaklarını bırak aşka Fısılda kulaklarıma Hafif bir heyecanla Sesler seni kıskanırsa Sessizlik de kıskanırmı ki Suskunca seni sevmemi Ya da o sesler kırbaçlar mı ki beynimi Kalbim yorulur mu ki seni sevmekten Ya da Acaba suskun olan aşkın Hassı mı sarmış sarmalamış her zerremi Sevdanın hassından durdum sana Bir daha fısılda kulaklarıma Rüzgarın en hafifi gibi Fırtınanın en sessizi gibi Bırak dudaklarını kalp uçlarıma Sevilsin nefesin Sevdanın en hassı gibi Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriÖlüme Yorgun Düşerim ![]() Gece yağmuru düşer saçıma Ayazın kalbinde saklanır sevda Hüzün koynunda uyutur aşkı Ölümlere dururum Ölüme yorgun düşerim ![]() Ölüme yorgun düşen yüreğim Nefesi kesilir aşkın içimde Beyaz kefene sarılır sevda Ölümlere dururum Ölümlere yorgun düşerim Boğulur gecede yağmurun sesi Bulut kaplanır aşkın nefesi İçimde ölür yaşam hevesi Ölüme dururum Ölüme yorgun düşerim Şafağın sesiyle aşk düşer ayaza Ölür avucumda beyaz kelebekler Güneşin yüzüne yas düşer ![]() Ölümlere dururum Ölüme yorgun düşerim Sanırım o anda hayat bitiyor Ecele haber saldım geliyor Can bedenimle vedalaşıyor Ölümlere dururum Ölüme yorgun düşerim ![]() Sevdayı beyaz kağıda yazdım Aşkı ecele kiraya verdim Seni içimde ölüme saldım Ölümlere dururum Ölüme yorgun düşerim ![]() Hasan Selçuk BİRDAL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriYokluğunu Saklıyorum Kirli Elbiselerde Gözyaşı yemiş yüreğimin ışığı ıslanıyor İçime dolan denizin yorgun dalgalarında Sensizlik sessizliğim olmuş Hayatın tükenişi gibi ![]() Varlığım ne de anlamsızmış yokluğunda ![]() Bir umut sesi çırpınışta içimde İçim sığmıyor bedenime Gezegenimizin yedi kat derinlerinde Deprem gibi çalkalanma içimde ne olur Ölüm orucuna durmuş dünyanın rengi Anlamsız yaşamın anlamlarında saklı gülüşlerin Sana dolmuş gözlerimin çukurları Hasretin gözlerimde ağlayınca Arş-ı alayı titretti Cennetten melekleri inletti Duaları ağladı bedduaları güldürdü İçimde cehennemden kaçan Çığlıkların feryadısın Dokununca tenine ateş oluyor avuçlarım Varlığım ne de anlamsızmış yokluğunda ![]() Bir hayat çırpınışta içimde İçim sığmıyor bedenime Yokluğunu saklıyorum İki kirli elbisede Ve iki saklı kelimede Seni sevdiğimi haykırıyorum ![]() Sevdanın yelleri saçların gibi savrulur Ülkemin kuzey ruzgarlarında Beyaz güle sarılır sevmelerim Aşkı anlatır kimsesizlerin yolculuklarında Artık içimde sabahı bekleyen bir gece yok Geceye gebe kalmış günlerin Gözyaşında ağlıyorum seni Ağlarken seni anmak Arş-ı alayı titretiyor Gecenin karanlığı esmer sevdaya düşüyor Esmerleşiyor içimde aşk İçim sığmıyor bedenime Bedenim sığmıyor dünyaya Yokluğunu saklıyorum kirli elbiselerde Varlığını yüreğimle beyaz kefene Demem o ki sevgili Uykusuz bir sabahtır Ülkemde sana uyanmak Ve anlamı olmayan Bir bakıştır yaşamak ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal Şiirleriİyi BayramLar Anne ![]() (FatmaNur anne İçin) Zaman geleceğimi saklıyor bu bayramda anne Yokluğun nede çabuk yansıdı dünyama Umudu kırıldı sevinçlerimin yaşamaya Yaşamak içimde sensiz bayrama duruyor anne Zamanı tek kişilik gözyaşımla döküyorum şimdi Gözyaşlarım hayata damlıyor anlamsızca anne Yokluğun geleceğime ölüm gibi vuruyor Ölüm içimde sensiz bayrama duruyor anne Hasretin sardı sarmaladı sabahı uykulu gözlerde Uyanmalarım sensiz bayrama duruyor anne Hasretin avuçlarımda ölümle bayramlaşıyor Ölüm beynimde bayrama duruyor anne Ölüm tek kişilik gözyaşı şimdi geleceğime Geleceğim seni arzular ecelin elinde anne Yokluğun dudaklarımda hasrette arsız bir öpücük Aklımın her köşesinde ölüm bayrama duruyor anne Nefsimin son damlasında şimdi sabrım Korkuyorum isyana düşüp günahlanmaktan anne Ellerim dualarda göğü avuçluyor Dualarım sensiz sana duruyor anne ![]() Duyma sakın sesimi üzülme gözyaşlarıma Mekanın cennete dursun bu bayramda anne Üzülme veda sayma bu bakışlarımı sakın Bakışlarım bu bayramda sana duruyor anne Bugün ayrı kalmışsakta Yarın sana gelirim anne Şimdi ruhuna el fatiha Bayramın Mübarek ola anne ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriAşk Bile Aşka Geldi Seninle ![]() Şehrin mevsimleri maviye duruyor Mavi gökyüzünde gözlerine düşüyor Bir günde dört mevsim sana duruyor İstanbul aşka geldi seninle Hafif bir rüzgar saçlarıma değiyor Sanki ellerin saçlarımda geziyor Sanıyorum o anda kıyamet kopuyor Kıyamet aşka geldi seninle Sabahın sesiyle çiçekler açıyor Çimenler yeşerip göz kamaştırıyor Yeşiller gözlerine aşık oluyor Aşk bile aşka geldi seninle Saçlarının siyahı şehire vuruyor Şehir içimde aşka duruyor Dört mevsimde güller seni açıyor Yeşiller aşka geldi seninle Doğuda güneş batıya gülümsüyor Batıda gözlerin hayata duruyor Hayat seni kendinden kıskanıyor Güneş aşka geldi seninle ![]() Sen aşk oldun Aşk bile aşka geldi seninle ![]() Hasan Selçuk BİRDAL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriSana Hayranım Nazlı bir bakışla gülen gözlerin Ömrüme hayat oldu ayak izlerin Adım adım aktı aşka sevmelerim Aşka düşüren sana hayranım ![]() Korkuyorum selam alıp vermekten Seviyorum seni kalpten yürekten Bayrağım gibisin yerde ve gökte Ay yıldız gözlerin sana hayranım İçimde huzura nefes olmuşsun Üfleyemem seni içimde kurusun Yağmurlarda tane tane vatanım olmuşsun Vatanım bayrağımsana hayranım Buluta özlemli yağmura durdun Yağdın üstüme göğü kıskandırdın Gözlerin vatanıma iklim oldu Doğudan batıya sana hayranım ![]() Saçların yurdumun esmer doğası Gözlerin bayrağımda ana hasreti Sana dokunmak vatanı sevmek gibidir Vatan sevgisinde sana hayranım ![]() Korkuyorum gözlerimi açmaktan Gözlerime güneşsin yerde ve gökten Aşığım sana kalpten ve yürekten Varlığın aşktır Her zerrene hayranım ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriMerhaba Merhaba ey gözleri gecelerime yıldız sevgili Merhaba yüreğimin en derin yeri Yanakları güneş tebessümlü sevgili Mezarımın ışıklı tabelası Toprağımda biten sarı lale Merhaba kör yanlarımın güneşli aydınlığı Yüzümü ayaklarına sürüyorum Dokunuver yüzüme selamların aşkına Merhaba Merhaba ey gözleri nur suyunda yıkanmış kutsal sevgili ![]() Bakışlarımı suyunda yıkadıgım sevgili ![]() İmanımı inancımı hakka sunan Muhammedin cennetinde çiçek açan ![]() Güzelliğiyle ALLAH ın meleklerini kızkandıran ![]() En kutsal "bayan" ayşe yi güldüren sevgili ![]() Yüzümü ayaklarına sürüyorum Dokunuver yüzüme seni sevmenin aşkına Merhaba ey kalbi kırık dünyamın çimen yeşilli Dalları budanmış yüreğimin masum aşk özverisi Merhaba ![]() Yüzümü ayaklarına sürüyorum Dokunuver yüzüme güzellikler aşkına Merhaba ey gözleri vatanım ovası Yanakları bayrağımın kırmızısı Dudakları hilal kıpırtısı Yüreği laik cumhuriyetim Varlığı cennet nakışlım Teni huri dokuşlum Mevsim mevsim çiçek akışlım ![]() Şehir şehir güneş doğuşlum an be an aşka doğuşlum Yüzümü yoluna seriyorum Dokunuver ayaklarınla özgürlükler aşkına Hasan Selcuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriÖyle Bir Gel ki ![]() Haydi gel Yanalım aşkla beraber Alevlensin yüreğimiz ateş-i aşka Kudursun içimizde var olmanın sevinci Lal olsun hayatın dili Sana bana dursun yaşama kelimesi Haydi gel ![]() Öyle bir gel ki Güneşin şekli şemali değişsin gökyüzünde Aydınlığı seni kıskansın dünyanın gözünde Yaşamak iki kelimeye dursun sen ve ben Varlığın düşsün hayata gölden denizden gölgeden Öyle bir gel ki Şehire gece doğmasın Varlığın doğsun gökyüzüne yıldızlara inat Şekli şemali değişsin doğanın Yeniden yeniyi yaşamak Gece iki kelimede dursun Gökyüzü sen Ateş-i aşkla yanan ben Haydi gel Çocukların diline yeni bir şarkı düşsün Ne ali ayşeyi sevsin Ne de Ayşe Aliyi Bekletsin Senin ismin yazılsın dünyanın doğasına Şarkılar şiirler bu sefer çiçeklere dursun Ne kırmızı gül sevmeyi anlatsın ![]() Nede beyaz gül ayrılığa dursun Aşkın ateşi sarsın doğanın yeşilini Her nefeste sen nefes nefes seni içine çeken ben Öyle bir gel ki İnancın en doğrusunda Gökte İsmailin yerine kurbanlığın indiği gibi ALLAH'ın bıçağa emri gibi Bıçağın İsmaili kesmeme aşkı gibi Ve öyle bir aşkla gel ki Bıçağın İsmail aşkında taşı yardığı gibi ![]() Haydi gel Seninle doğada renkleşelim ![]() Nevşehirde sarışın gelinciklerin saçı Ankarada kızıl siyasetin amacı İstanbulda mavi denizlerin suyu Anadoluda aşkın ateşi Ve hayata iki kelimede duralım ![]() Sen yaşamak için aşk ben aşkına kurban Öyle bir gel ki Nefesi kesilsin hayatın iki kelimede "Seni seviyorum" Yaşamanın en derinliğinde ![]() Haydi gel ![]() Seninle aşk yanalım Öyle bir kavrulalım ki Ateşin en kuzgun halinde kor olalım ![]() Öyle bir gelki Dünya kudursun Hayat iki kelimede dursun Senli ve benli aşka dursun Akabinde onurluca Yaşamak olsun ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriEBEDİLEŞ Kalbimin içine kutsalca işle Aşkın içimde ebedi olsun Ölüm dokunmasın tenine Ecel çaresiz kalsın elinde Öyle bir gecede gel ki bana Yıldızlar kıskansın seni Gök kararsın çaresizliğinden Sen aydınlat yeryüzünü Sevdaya nur gibi doğ gönüle Titresin ölüm elimizde Sevişlerimiz tamamlansın Ecel çaresiz kalsın elinde Dalgalan iliklerimde kana karış Aşkla işle kemiklerime yavaş yavaş Titret ruhumu yaşamla ol yoldaş Hayat seni kıskansın içimde ebedileş Öyle bir zaman ol ki içimde Toprak sevinsin bana can olduğuna Nem tutsun yeryüzü varlığına Cennet kıskansın İçimi İçimde ebedileş Yüreğimin içine kutsalca işle Aşkın kanıma karışsın sevinçle Titresin içimde hayat sana Varlığınla içimde ebedileş Öyle bir saatte gel ki bana Zaman dursun ateşlerin alevinde Ateşler kıskansın alevlerini Aşkın alevinden içimde ebedileş ![]() Öyle bir mevsimde gel ki bana Kalbim seninle elele ıslansın yağmurlarda Utancından gözüme bile görünmesin bulutlar Yağmurlar saçlarımızda dans ederken Toprağa düşen damlalardan ebedileş ![]() Ve öyle bir anda gel ki bana Toprakta olan herşey tohum olsun sana Her iki cihan adına; Aşkta sevgide ebedileş ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriZehlime Gidiyor Böyle Yaşamak Sensiz hayatı yazmakla Siteme biniyor sözlerim İsyana kalkıyor ruhum Aşk içimde günahlanarak Hevesim kalmıyor yaşamaya Dünya bağışlansa da bana Zehlime gidiyor sensiz hayat İçimde sen büyüyorsun Haykırasım geliyor Seni Haykırsam seni kıyamet kopar Yer yarılır toprak diplere dalar Hayat ince bir cizgide can çekişir Gönlümün zelzelesi Zehlime gidiyor sensiz yaşamak Nefesime sarılıp seni haykırsam Sesim düşer dünya boşluğuna çaresizce Yankılanır içimde aşk Hayat zirvesinde ![]() Ömür sensizliğe saklanır tırsak tırsak Yüreğimin zelzelesi Zehlime gidiyor sensiz yaşamak Tadı yok hayatın Sensiz allak bullak Gökyüzü kayıp Yıldızlar denize tırsak Cehennem göz kırpıyor Sensiz cenneti ağlatarak Soğuyor içimde hayat Kan damarlarımda pırtlak pırtlak Nefesimin günahı Zehlime gidiyor sensiz yaşamak ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriAteşi Aşk'a Zaman geceye vurmuş Karanlığın korkulu bakışlarında Sözlerim derin bir uykuda gezer dudaklarımda Sen yıldızlardan yankılanırsın denizlerin hırçınlığında Ben sende boğulurum ATEŞİ AŞKA ![]() Aşk beni yakar nasibimin yetiği kadar Sevda kalbime sarılır Tek ayaklı dans'a durur Yıldızların heybetinde Gecenin kör gözüne nur düşer Gece bile haline şaşar Karanlık beni boğar Ben yeniden senden doğarım ATEŞİ AŞKA Aşk beni yakar nasibimin yetiği kadar Sen yüreğime sarılırsın Yüreğim geceleşir Sen içimde yıldız doğarsın Nur'un heybetinde Dünya renginden kaybolur Renkler bile bu hale şaşar Hayat beni boğar Ben yeniden senden doğarım Sen anne olursun aşk'a Ben masum savunmasız bir çocuk Seni öylece sade saf severim ATEŞİ AŞKA Aşk beni yakar nasibimin yetiği kadar Sen kalbim olursun Kalbim yaşamlaşır Sen nefes olursun Hayat efsaneleşir ![]() Sevda heybetinde Hayat doğurgan olur Sevda doğuran Ben yeniden sende aşklaşırım Sen aşkı doğuran Seni öylece sade severim ATEŞİ AŞKA Sen beni yakarsın nasibimin yetiği kadar Deniz tenime sarılır Tenim mavileşir su'yun yüzünde Su sana berrak durur Sen şeffaflaşırsın aşk'a Dalgalara sabır düşer Sabır bile kendine şaşar Derinlikler beni boğar Ben yeniden senden doğarım Sen helal olursun kalbime Kalbim bir başka sevdalanır ATEŞİ AŞKA Aşk beni yakar nasibimin yetiği kadar Sen helal olursun kutsal Ben seninle helalle doğarım Sen zemzem olursun Ben seni yudumlarım ALLAH hakkı üçtür Ben seni bir severim ![]() ATEŞİ AŞKA Aşk ben sen biz oluruz Nasibimin yetiği kadar Aşk efsaneleşir Yaşam beni boğar Ben senden yeniden doğarım Sen anne olursun aşk'a Seni öylece kutsal severim ATEŞİ AŞKA Nasibimin yetiği kadar ![]() Hasan Selçuk BİRDAL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Selçuk Birdal ŞiirleriBayrağımda Sana SevdaLıyım Kalabalık bir şehrin caddelerinde Özlemlerini topluyorum avuç avuç Yol ayrımlarında Hasretinin gülücükleri düşüyor yanaklarıma Yanaklarım güneşe gülümsüyor Duygularım yeniden geliyor gülen gözleriyle Ve gençliğimin cehenneminde Cennetim yeniden sen oluyorsun Seninle beraber yeniden Sevdaya duruyoruz bayrak bayrak Bayrağımın rengi al beyaz Rüzgarlarla göklerde dans'a durunca ![]() Sevdam sana çoğalıyor biraz daha biraz İnsanın insan olduğunu anlatıyor sana sevdam ![]() Karanfil kokulu hasretlerin çoğaliyor çocukluğumun elinde Ve seni sevmem Çocukların ellerinde renkli tebeşir Alt geçitlerin duvarlarında sen ve ben yazılır Şehir polisleri çocukluğumu kovaliyor Yorgun yüreğimi Ayrımcı ırkçı devrimci ilan ediyorlar Saklaniyorum şehrin gündüzlerinden ![]() Kendi bayrağım kendi vatanımda hain ilan ediliyorum ![]() Yüzüm güneş görmüyor Seni geceyle seviyorum Gece dost bana ![]() Ellerim insanlığın koynunda Dua topluyorum sana Seni seviyorum gecede yıldız yıldız Seni seviyorum ıssız ıssız ![]() Sana gece oluyorum karanlık ve dipsiz Ve sana seni haykırıyorum Vasiyet ediyorum Vasiyetim hükümlü suçum hükümsüz Al ellerimi sevdaya kelepçele Bende ve sende sınırlı kalmasın Sana yüreğimi veriyorum Yüreğin başka yüreklere akmasın Vatanımın güzel kadını Bayrağım "yazmalı" gelin Gözleri Edirneden Iğdıra güneşe sevdalı Sensizlik seninle bir düğündür Edirne'den Ardahan'a vatanımın bayrağında Adıma hain yazılsada Seni bayrağımın kırmızısından seviyorum ![]() Ve suçumu bugün itiraf ediyorum ![]() Bayat bir adalete değil Hakkın adaletine teslim oluyorum Umuda sevgiye son kez haykırıyorum Bayrağımın üstündeki yıldıza tutunuyorum Seni seviyorum Saçları sancakta bayrağım Gözleri bayrağımda yıldız ![]() Yanakları bayrağımın kırmızısı yar ![]() Unutmaki aşk vatan sevgisiyle yaşar Ben bayrağımda sana sevdalıyım ![]() Hasan Selçuk BİRDAL ![]() |
![]() |
![]() |
|