![]() |
&Quot; Anılar Koğuşu &Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot; Anılar Koğuşu &Quot;/ Hiç niyetim yoktu hicran mevsimimin sonbaharinda, nüfusu gönüllü aşk mahkûmları olan, sığındığım küskün sevdalılar barınağındaki anılar koğuşumdan çıkmaya / Soğuk, önü kışa mahkûm, yüzü soluk bu günlerde s/aklandığım hatıralar çıkardı açığa kavruldum hazırlıksız anılarımın kuru ayazında çırılçıplak savunmasız bahtımın karasıyla ![]() Aykırı günahlarımdan arta kalan benliğimle kalmıştım da hissiz, sönmüş şömine başında hayatın sabır tesbihini çekiyordum ard-arda içi boş mumya misali b/akarak ait olamadığım asude tabloya ![]() Hâlbuki nede güzel örtmüştü Kasım gölgesinde üşüdüğüm sevdaları bu sonbaharda, hâlbuki kaldıkça yıllanmış şarap misali değere biniyordu yarım yamalak hayallerim, sarılıyordum üşümemek için sıkıca ![]() Ağırlığında ezildiğim, omuzlarımda ki günah heybesi alnıma gölgesi vuran kader gıyabında cilvesi, karışınca umudun mavileri düşkırıklığında siyaha o vakit eflatun merdivenlerde hedefsiz yolculuk başlıyor süreçiz ucube göçe ![]() Uyuyan zehirli bir yılan hışmında ki öfkem yoldaşımdı birtek, sol yanimdan aldığım her nefesi umut mavisine uğurlayan yalnızlar rıhtımında ![]() Yanmıyorum haşa ![]() ![]() Anmıyorum asla ! Hesabı da kapattım vicdan ile ne alacagım var nede vereceğim, el elde, baş başda ![]() / insanın verseler eline kalemi silgiyi, yeniden siler-yazar belkide bahtında ki yazgıyı / Paklandım günlerce tevbe havuzunda yıkanıp da aşkın kirli sularında bulaştığım leke/ler/den ![]() Sabrın gölgesinde, huzur gölündeyim şimdi ![]() ![]() Artık; Kuş gibi hafifim, gagasında yem taşıyan Ceylan gibi yüregim avcılardan sek sek kaçan gözlerimde belirsiz olsa da sönük parıltı görenler anlıyor aşk''tan olduğumu alacaklı ![]() Hakkımı almadan veda etmeyeceğim sana ey aşk; boşuna çirkin emelinle zafer bayrağı sallama yüzümüdeki izlerinde ![]() boşuna oynama benimle ikinci perde oyunları birinci perde de düştün sen sahneden aynı zamanda vadesi dolmuş hayallerimden ![]() d/ört Kasım gözlerimi huzurla / Nar-ı Çiçek |
![]() |
![]() |
|