![]() |
Yılmaz Erdoğan-Anladım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılmaz Erdoğan-AnladımAnladım, sabahları açılır ![]() Esnaf çarşıları yeminle “Bedreddin'im bir ağaca asılır” ![]() Anladım, En büyük yalan yemindir ![]() Edilir sabahları, Gecesini hatırlamayan esnafların Tüm merasimleri gömdüm ![]() Ömrümün reklam amaçlı takvimlerine ![]() Anladım, Kimse üzgün değildi ![]() Bayraklar yarıya indiğinde ![]() Bir tek el isteyen, Yordam ve özür dileyen, Anladım ![]() Herkese kötü şeyler hatırlatan yüzüm, Evet yüzümdü ![]() Her görüşmeye taşıdığım, Kandırılmaya gönüllü bir gönülle, Az sütlü neskafelere sigaralar iliştirdim ![]() Göz gördüm başka açılara ayarlı ![]() Uzun bir yüz gördüm ![]() Meğer filmin sonu diye ayarsız Fin yazardı end zamanında Bir zamanlar, Fransızlar hep Fransız kalacaklar, Sabah sinemasında pazarları ![]() ![]() ![]() Aklımı alıp doğduğum evin, Müze olma isteğine saklayacaklar ![]() Ama kavaklar büyüyecek ![]() Herkesten gizli boyatmak, Bir kavağın becereceği iştir ancak ![]() Anladım ki ağaçlar, Toprağa acı verdikçe büyüyorlar ![]() Her pazartesi and içip, Cumaları marşa basan, Camiler dolusu yemin edip, Taburlarca yalan söyleyen, Bu toprakta bu ağaç Kuruyacaktır elbet ![]() Anladım ![]() Kimseye acı vermeden, Büyünmüyor ![]() Namusum ve şerefim ve Çocukluğumun üzerine beton dökerim ki Tüfek filan değil, Çimento icat edildi de Bozuldu mertliğin mimarisi, Esrarlı bir ülkeye göçtü sabrın taş ustaları ![]() Anladım ![]() Altı dükkan olsun istiyor evinin ![]() Ve ağlamaklı bulmuyor apartımanları Benim taş ustamın karısı ![]() Ve her yerde Şube açmak istiyor ![]() İskender kebabını icat eden, Büyük İskender’in çocukları Ki gölge filan etmez ![]() Yoğurtlu bir ziyafet çekerdi ![]() Diyojen’le karşılaşsaydı ![]() Anladım ![]() Bursalı İskender’in, Romalı arkadaşından daha çoktur Uygarlığa katkısı ![]() Oysa; Bu satırlarla üstünü örten ben, Kelimelerle sargı bezi ve Merhem yapan, Ozanlığı en çok kendini üzen ben, Anladım ![]() Sadece öğlenleri açarım yaramı ![]() Ve hiçbir yerde şubesi olmaz, Bu kanamalı hastanın ![]() Anladım ![]() |
![]() |
![]() |
|