![]() |
Hesaba Oturalım .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hesaba Oturalım ..Bir yağmur çisemişti sokaklara geceden Sana gelmek istiyorum bu sabah Gözlerimde kan tortusu gecelerden uykular Yıllara solmuş resmin Avuçlarıma bıkmış ![]() ![]() Cebimin saklısında posta pullu acılar Birazdan bir horoz ötecek sokağında bilirim ![]() ![]() Karanlıklar bir şafağa susacak Ve ben çalacağım kapını ürkek ellerle İnsaniyetine sığınarak Şaşırma karışmış sakalıma saçıma Ayakkabım yırtık işte neyleyim ![]() ![]() Yamalı bir pantolon seni gücendirmesin Düşmez kalkmaz bir Allah ![]() Ne vardı ![]() ![]() Ne vardı be yüreğine koyup ağırlasaydın? Yasını tutuşturmak yerine bir sevdanın Ne olurdu gülmeyi elimden almasaydın Talanı böyle mi olacaktı Beni bir yağmasına terk ettiğin yılların ![]() ![]() De ki o sevdaya dahlim olmadı Gönül terim gözlerinden domur domur akmadı Haydi bunları birer birer atalım Peki elimdekiler ne oldu? Gel ![]() ![]() Gel gidenin hesabını tutalım Kimden geldi kışları dağlarımın Boran boran kim savurdu bir ömrü Hani gençlik diyorlar ya? O vergisi Tanrının ![]() ![]() Bilmem ki kimin için pervasız Nerelere bıraktın ![]() ![]() ![]() Çisil çisil bir yağmur karasına gecenin Sana gelmek zorundayım ![]() Bulanmışım ![]() ![]() ![]() ![]() Sevda kimmiş ben de kim! Dersimi aldım ![]() Dizlerine yatınca Vardı ya o elin-tarak okşadığın saçlarım? Yaşam duvarlarını kazmalıyan zamanın Geçenlerde boz-bulanık tozlarına bıraktım Yıllar mı zorlu çıktı Yoksa sen mi vefasız? Birileri bir şeyler yaptı da kavrayamadım ![]() ![]() ![]() Hani çokça öptüğün düzü var ya alnımın Zamansız ayaklanmış Görmedin ki kaç karışa fırlattım ![]() ![]() Elimde neler vardı geride ne bıraktım Haydi bunları da kalem-kalem atalım Hem bana gönül borcu da neymiş Say ki senin tuvalin değil arta kalanım Öğretilen gibi olmadı be hayat gülüm ![]() ![]() Boş ver Boş ver Bu hesabı kapatalım ![]() ![]() ![]() Benim değil yaprağını erken dökmüş içimdeki ağaçlar Hasreti kahır kahır ben değilim imbiklemiş demlemiş Peki kim bu? Dört bir yanı tarumar ![]() Söyle bu kim? O sen sonu, Mevsim mevsim sonbahar Artık bir ney eskisi değil yürek kanamalarım Sancıları da keman ahı değil anılarımın Say ki ![]() ![]() Say ki nevruzları da hala duruyor yüreğimin Baharsız dağlanmadım Kararmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eylüllü bir şafağına şu Elazığ?ın Kaldırıp kalemimi hiç yoktan sana buladım ![]() ![]() Yoksulluk demişler ya Yedi başlı ejdermiş Toz duman kan revanım Yelkenleri suya hal saldım ha salıcam ![]() ![]() Demem o ki Kusura kalma e mi Artık mısralarımı satacağım O ırgat yüreğimin nasır kaş emeğini Gizli katmanlarına nasıl da mühürlemiştim sabrı Kimin aklına gelirdi ki bir gün Köhnemiş dükkanların tozlu vitrinlerine Seni kitap-kitap bırakacağım ![]() ![]() Töresi mi bu yoksa Şu büyülü kör yumak edebiyat dünyasının? Yazanı yıkık viran ![]() ![]() Ozanı darmadağın ![]() ![]() Nerde Cahit Sıtkılar Ümit yaşarlar hani Ahmed Arifine noldu be Diyarbakır?ın Tekmil mısralar öksüz Sevdalar paslı yarım Bilesin ki Yıldızı senden kaydı Ahıtını sen yaktın bir hayatın ![]() ![]() O musalla taşına bıraktığın sevdanın Ben sadece şivanını mısralara dağladım ![]() ![]() Bir yağmur ![]() ![]() Çisil çisil şafağına gecenin Sana gelmek zorundayım Başka kapım yok Yek başına sarılmazmış yaraları sevdanın Geç de olsa anladım ![]() ![]() ![]() Ya, Dirisiyle bir yere vardık mı ki! Hadi gel ![]() ![]() Hiç değilse ölüsünü birlikte kaldıralım ![]() ![]() RIDVAN AYDIN (?Eylül Bulutları? adlı kitabından) Akif Oktay'ın yorumundan dinlemek için tıklayınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|